El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit aquest dissabte que la declaració de la república catalana que va fer Lluís Companys el 6 d'octubre de 1934 va ser "una broma" al costat de la proposta de resolució que plantegen Junts pel Sí i la CUP , que busca la "desconnexió de la civilització". 
"Al costat del que el que està fent Artur Mas, el 6 d'octubre de 1934 d'Lluís Companys era una broma", ha dit durant la seva intervenció en un fòrum amb joves emprenedors organitzat pels populars catalans. Fernández Díaz ha recriminat al president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, que no hi hagi "après de la història" i ha recordat que l'expresident Josep Tarradellas va assegurar al seu retorn de l'exili que no s'anava a repetir una situació similar: 
"Enyorem a algú amb el seny (sentit comú) de Tarradellas al capdavant de la Generalitat ", ha assegurat el titular d'Interior. En aquest sentit, ha retret a Mas que "estigui suplicant" a un partit "d'extrema esquerra radical" com la CUP que li investeixi president, ja que ha assegurat que aquest escenari provoca "preocupació" en els ciutadans. 
Fernández Díaz ha subratllat que en l'ordenament jurídic espanyol figuren "elements suficients" per fer front al "despropòsit descomunal" que representa el full de ruta independentista que planteja l'esmentada proposta de resolució. 

Sorprèn una vegada més el Ministre en les seves pintoresques declaracions, nomès recordar-li que el President Companys va anar a la presó per declarar la república Catalana, i que, uns anys més tard va ser afusellat pels sediciosos colpistes a MONTJUICH, que aquests si que eren autèntics terroristes feixistes,  no com els anarquistes de l'altre dia que nomès ho són de cap de setmana i festes de guardar i als que titllen de terroristes. 
Entre els colpistes que deia abans, s'hi comptaba 'Eduardo Fernández Ortega, teniente coronel de caballería en el ejército y subinspector jefe de la Guardia Urbana de Barcelona durante la dictadura franquista' senyor pare de l'actual Ministre de l'interior. Com dirien en castellà, de casta le viene al galgo. 
Fa ja temps que aviso que aquest home no està bé, s'ha trastocat en la seva paranoia obseSsiva vers Catalunya i tot lo català, hauria de ser cessat del seu càrrec abans no faci cap disbarat, que ho pot fer en qualsevol moment, ganes no li falten....