Ha mort als 65 anys Natalie Cole, llegendària cantant de jazz, soul i R & B, i filla del llegendari músic Nat 'King' Cole, informa 'LA Times'. La cantant va morir al 31 de desembre del 2015 a un hospital a Los Angeles per insuficiència cardíaca. Des de fa diversos anys Natalie Cole, que va ser sotmesa a un trasplantament de ronyó, patia problemes vinculats amb la drogoaddicció, incloent hepatitis C. En vida la cantant va vendre més de 30 milions de còpies dels seus discos.

Vaig publicar l'altre dia el vídeo d'ella i Diana Krall en directe interpretanto Route 66, que precissmente havia gravat el seu pare Nat King Cole, conegut a Espanya més pels seus enregistraments de Ansietat i cançons per l'estil en castellà que en el seu vessant de cantantante i pianista de Jazz i R & Blues.

Les maleïdes drogues apareixen de nou, com a part consubstancial d'un artista, sigui de cinema, televisió o música, suposo que és gairebé inevitable que passi, la fama és efímera i només es té a estones, i el dia té 24 hores que sovint han de ser molt dures per a qualsevol artista cuand no exerceix la seva activitat.

No sóc molt de obituaris, però en aquest cas ha mort una cantant per la qual sentia una autèntica devoció des de fa anys. Descansi en pau al cel dels angelets negres del poeta veneçolà Andrés Eloy Blanco que ens va cantar Machín.

*  *  *

No seria aquesta una peça de les més representatives del seu estil musical, però aquest vídeo és dels meus que tinc de capçalera. I amb ella, Frank Sinatra....