ÚLTIMS ESCRITS
latest

diumenge, 24 de gener de 2016

NIT DE CINEMA FEIXISTA


¿Podrieu imaginar que Adolf Hitler hagués produït i escrit el guió d'una pel·lícula, i aquesta a banda d'infumable la projectés a dia d'avui a Alemanya una televisió pública en prime time?. No! a Alemanya no, pero ¿i a Espanya?, dilluns dia 18, la televisió pública (la 2) va emetre Raza en horari de prime time (10:00pm). La millor franja del dia per mostrar una obra escrita pel generalísimo Franco, que a banda de ser un dictador tenia també vel·leïtats creatives. Afortunadament, Franco va abandonar aviat el cinema, llàstima que es va dedicar a oprimir als espanyols durant quaranta anys, i va morir de vell al llit. 
Res no pot justificar l'exhibició de pamflets escombraries d'aquesta mena, i menys que una televisió pública en faci una difusió irresponsable. Raza produeix vergonya aliena i molta angoixa. Artísticament és un despropòsit de mal gust, una producció pròpia del pitjor cinema tronat i patrioter. Però la manca de qualitat artística és el de menys: veure-la és adonar-se dels personatges immorals que van mantenir quaranta anys de dictadura. I és que hi ha idees, proclames i panegírics propagandístiques que cap mitjà de comunicació de l'estat hauria de poder propagar com si fos la cosa més normal del món. I de Cospedal demana una segona transició, encara s'ha d'acabar la primera, almenys a Televisió espanyola que per cert, la remena i manipula el seu partit. amb resultats com el que us acabo d'explicar.


« PREV
NEXT »

13 comentaris

 1. El problema, Francesc, és que Espanya no és normal.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eso no representa a España, eso representa a un retrasado mental que no sabia que poner y que quiere cargarse la Televisión Pública...nada más

   Elimina
 2. Joder... Parece un chiste...la verían por lo menos 3 o 4 cientos de personas...paissssssssssss Que diría Forges

  ResponElimina
 3. en això tens raó Josep, és un vell país ineficient.

  ResponElimina
 4. es que hay cosas Daniel que te lo mires como te lo mires, uno no lo entiende. ¿Que pretendían con poner esta película?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Yo creo que nada, es puro infumable... pero no se puede asimilar la conducta de unos para asimilar a todos, fueron millones de españoles los que murieron y sufrieron con Franco..

   Alemania acaba de legalizar el Mein Kampf de Hitler, supongo que lo ven parte de su Historia, no la parte de la que se sienten orgullosos, supongo.

   Elimina
 5. Raza es va emetre en un espai per a cinèfils, amb comentaris previs i posteriors, com una curiositat digna d'estudi, i on s'han passat pel·lícules molt diverses del cinema espanyol, no es va passar per fer adoctrinament ni inspirar franquistes, més aviat el contrari, no situar la projecció en el context és un error i crec que tot s'ha de conèixer que ja som grans i no estem per censures siguin quines siguin, si mireu la nòmina de les pelis que han passat en aquest espai veureu que no hi ha res més que afició al cine i la intenció de donar una panoràmica sobre el que s'ha fet a Espanya, al facebook ja va sortir el tema, suposo que hi ha gent que creu que si una cosa no es veu no va passar, és una tendència perillosa.

  Es com si en un cicle a l'entorn del nazisme es passessin 'també' les pelis que encarregava Goebbels per fer-ne una valoració crítica. Per tant no va ser una difusió irresponsable ni res d'això, l'altre dia passaven 'La caza' i també han passat moltes pelis d'esquerres, així mateix de folklòriques i de compromeses, el segon canal fa bona tele i té programes interessants i aquest n'és un, tan sols aconsello que mireu amb atenció la programació del cicle,

  ResponElimina
 6. Copio la resposta que algú va fer a una crítica semblant que va sortir a facebook i aconsello també mirar la presentació d'algú tan fora de sospita com Gubern:

  Fot el favor de mirar-te la presentació prèvia de Romà Gubern i després parla d'adoctrinament... Anem a veure, quan la filmografia històrica es contextualitza històricament no és adoctrinament, simplement és un programa on, afortunadament, es donen a conèixer tota mena de pel·lícules de l'època. NO fotem, i no confonguem bou per bèstia grossa.

  ResponElimina
 7. No hi ha historia ni comentari que valgui, de Romà Gubern o de la rita la cantaora, es una pel·lícula que no s'ha d'emetre a dia d'avui, i menys encara en un espai per cinèfils, no fotem, que aquesta peli es bestia grossa i no ha hi cap justificació per emtre-la, ni sota la patina de una suposada revisió històrica cinèfila, entre altres coses per què RAZA, NO ES CINE, és brossa propagandística d'un regim feixista i autoritari.

  ResponElimina
 8. Per cert Júlia, no crec que a Alemanya la tv publica emeti cap pel·lícula de Leni Riefenstahl, ni que sigui per a cinèfils, entre altres coses perquè caldria saber ben bé, que és un cinèfil des del punt de vista polític, car no crec pugui justificar aquesta exhibició obscena amb l'excusa de recuperar vella filmografía.

  ResponElimina
 9. Em sembla que ha quedat clar que no estic gens d'acord amb tu i estàs equivocat sobre el que dius d'Alemanya, situar l'emissió de la pel·lícula fora del context del programa no em sembla adient, vaja.

  ResponElimina
 10. ja m'ho havia semblat que no estaves d'acord. Pero segueixo preguntant-me si a Alemanya revisen les pel·lícules de Leni Riefensthal.
  Quan al context, no hi estic d'acord jo, no hi ha context, la podia veure qualsevol persona, no nomès cinéfils que deuen estar per sobre del be i el mal.
  De totes maneres, discrepar és bo, no passa gaire últimament als blocs, i no dic pas ni pretenc estar en posessió de la veritat, simplement ho veig així.

  ResponElimina