L´AVATAR PERIODISTA


Una televisió local italiana recorre a una presentadora virtual per presentar els informatius. A Itàlia, el canal de televisió local LuccaTV ha presentat una periodista avatar. Es diu Anna i a la seva manera és fins i tot guapa. No és real, però ja existeix i és de témer que si, a més, fa bé la seva feina, provocarà alguns maldecaps als consumidors d’informació, almenys per televisió, però sobretot als periodistes, que podrien resultar una mica menys útils.
  La noia no viu a Second Life, sinó al món real. Va aparèixer com una espècie de joc durant el darrer Nadal a la cadena italiana DiLucca TV, o DTV canal 89, llegint les frases que donaven pas als programes. Però en pocs dies s’ha convertit, segons va anunciar un periodista real quan va presentar la irreal, en el «mig bust» que es dirigeix als teleespectadors des de la pantalla. Llegeix –o, més ben dit, sap de memòria– el succés d’última hora, el bombardeig a Síria, la pastera que ha naufragat a l’illa grega de Lesbos o a la italiana de Lampedusa, o els preus del mercat de la ciutat. Substitueix el periodista que feia aquesta feina i cobrava per fer-la.
  «¡Di Lucca m’ha creat com a mig bust per llegir la informació!», va anunciar l’Anna fa uns dies als atònits teleespectadors de Lucca, ciutat italiana de la Toscana. «Per als programes en directe haureu d’acontentar-vos amb el meu col·lega Daniele Vanni, a qui passo immediatament la línia», va explicar. Sota de la singular presentadora, dues paraules: «Avatar News».
  No n’hi havia prou amb les retallades de plantilles justificades per la crisi o per presumptes pèrdues previstes en els exercicis econòmics per venir. Ni sembla ser tampoc suficient que en països com Itàlia, Romania o Espanya molts periodistes col·laboradors cobrin cinc euros per crònica. L’Anna pot acabar fins i tot amb aquestes precarietats, tot i ser irreal.
El president del sindicat dels periodistes italians (FNSI), Giuseppe Giulietti, va reaccionar així: «No té res de modern fer desaparèixer el cronista en carn i ossos». «No existeix cap màquina que pugui substituir la sensibilitat i la intel·ligència humanes que s’expressen no només en el llenguatge, sinó també en les mirades, les pauses i fins i tot en els errors», va assegurar.
  «Ciao, Giuseppe», va dir l’avatar Anna –amb els llavis pintats de vermell– després de ser presentada en públic. La verdadera novetat serà que els noticiaris es dirigiran també als cecs, perquè tot el que dirà de paraula també estarà escrit.

Ja era hora, a banda de l'estalvi, és el més lògic, qualsevol presentador no deixa de ser un bust parlant teledirigit en les seves opinións i informacións, al cap i a la fi el guió li escriuran igual a ell que a l'avatar, però ens estalviarem al presentador de carn i ossos, i de l'avatar no hi ha la possibilitat de pensar que ens està enganyant o mentint, per què ja ho donarem per fet. Ja posats, per les tertúlies televisives podrien fer el mateix, ens estalviariem Marhuendas, Indas i MAR entre altres.

Comparteix:  

Comentaris

 1. Potser Marhuenda és un avatar...

  ResponElimina
 2. Marhuenda més aviat és una altra cosa pitjor. Ara Inda no et dic que no, es dificil que una persona sigui tan imbècil i tan burru com ell.

  ResponElimina
 3. Francesc, sé que no m'agradaria. Entec el que dius dels presentadors, i és veritat, no deixa de ser una persona que d'ell no en surt res, li donen tot fet, però almenys hi veig una persona. És com quan telefones i et surt una màquina que parla...

  Jo els Indas, Marhuenda i companyia no els vull ni com avatar...

  ResponElimina
 4. Ahhhh...ya estás al ataque ¡¡¡¡¡ ¿qué te ha hecho el Inda ?????
  Pero si se que lo miras todas las noches en la sexxxxxcta (que diu la expresidenta)..
  jajajajajaja...
  Y ojo con el Marhuenda...ese no tiene un pelo de tonto, no lo tiene. Hay que argumentarle con base, lo que sucede es que es un fanático, y aquí rompe esquemas y es imposible razonar.
  Un abrazote ¡¡¡¡

  ResponElimina
 5. Destruim-los doncs, Josep. I desenganya't, és el mateix, un avatar que el presentador del TN de TV3 que de fet ho sembla. I et diré més, gairebé gosaria afirmar que Pedro Piqueras de Tele 5 és un avatar.

  ResponElimina
 6. Miquel, Inda és un imbècil i un ignorant, com el MAR, Marhuenda només és un dropo i un barrut amb la síndrome de Xenius. No se quin dels tres és més menyspreable....

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada