Una televisió local italiana recorre a una presentadora virtual per presentar els informatius. A Itàlia, el canal de televisió local LuccaTV ha presentat una periodista avatar. Es diu Anna i a la seva manera és fins i tot guapa. No és real, però ja existeix i és de témer que si, a més, fa bé la seva feina, provocarà alguns maldecaps als consumidors d’informació, almenys per televisió, però sobretot als periodistes, que podrien resultar una mica menys útils.
  La noia no viu a Second Life, sinó al món real. Va aparèixer com una espècie de joc durant el darrer Nadal a la cadena italiana DiLucca TV, o DTV canal 89, llegint les frases que donaven pas als programes. Però en pocs dies s’ha convertit, segons va anunciar un periodista real quan va presentar la irreal, en el «mig bust» que es dirigeix als teleespectadors des de la pantalla. Llegeix –o, més ben dit, sap de memòria– el succés d’última hora, el bombardeig a Síria, la pastera que ha naufragat a l’illa grega de Lesbos o a la italiana de Lampedusa, o els preus del mercat de la ciutat. Substitueix el periodista que feia aquesta feina i cobrava per fer-la.
  «¡Di Lucca m’ha creat com a mig bust per llegir la informació!», va anunciar l’Anna fa uns dies als atònits teleespectadors de Lucca, ciutat italiana de la Toscana. «Per als programes en directe haureu d’acontentar-vos amb el meu col·lega Daniele Vanni, a qui passo immediatament la línia», va explicar. Sota de la singular presentadora, dues paraules: «Avatar News».
  No n’hi havia prou amb les retallades de plantilles justificades per la crisi o per presumptes pèrdues previstes en els exercicis econòmics per venir. Ni sembla ser tampoc suficient que en països com Itàlia, Romania o Espanya molts periodistes col·laboradors cobrin cinc euros per crònica. L’Anna pot acabar fins i tot amb aquestes precarietats, tot i ser irreal.
El president del sindicat dels periodistes italians (FNSI), Giuseppe Giulietti, va reaccionar així: «No té res de modern fer desaparèixer el cronista en carn i ossos». «No existeix cap màquina que pugui substituir la sensibilitat i la intel·ligència humanes que s’expressen no només en el llenguatge, sinó també en les mirades, les pauses i fins i tot en els errors», va assegurar.
  «Ciao, Giuseppe», va dir l’avatar Anna –amb els llavis pintats de vermell– després de ser presentada en públic. La verdadera novetat serà que els noticiaris es dirigiran també als cecs, perquè tot el que dirà de paraula també estarà escrit.

Ja era hora, a banda de l'estalvi, és el més lògic, qualsevol presentador no deixa de ser un bust parlant teledirigit en les seves opinións i informacións, al cap i a la fi el guió li escriuran igual a ell que a l'avatar, però ens estalviarem al presentador de carn i ossos, i de l'avatar no hi ha la possibilitat de pensar que ens està enganyant o mentint, per què ja ho donarem per fet. Ja posats, per les tertúlies televisives podrien fer el mateix, ens estalviariem Marhuendas, Indas i MAR entre altres.