Avui és el dia del nombre Pi. Encara que la data coincideix amb el dia de naixement d'Albert Einstein, la raó per escollir el 14 de març per a la celebració es troba en la seva escriptura anglosaxona: 3/14, que és el valor d'aquesta famosa constant matemàtica. L'any passat va ser el més Pi de tots 3/14/15, encara que juraria que de petit ens van ensenyar 3,14,16 (potser per l'arrodoniment de 15,9)
La Càmera de Representants d'Estats Units va aprovar l'any 2009 la celebració del dia de Pi i va instar al fet que col·legis i instituts realitzin activitats i animin als seus alumnes a estudiar matemàtiques. Un altre dia assenyalat al calendari dels amants de les matemàtiques i del nombre Pi és el 22 de juliol de cada any. La fracció 22/7 té com a resultat 3,142857... un nombre molt proper al valor real de pi. És per això que cada 22 de juliol se celebri el "Dia d'Aproximació a Pi".
A Sabadell durant un temps vam tenir la plaça de Pi, fou a la plaça del Pipi, dita així perquè hi ha dos pins, però com a un se'l va portar la ventada del desembre del 14, va haver-hi durant un temps només un pi.
També habia una història de Pi i un extraordinari matemàtic, o potser tres, el primer Ramanuján, el segon Paul Erdos i el tercer, Grigori Perelman.
Pi blanc..o pi vermell ????
ResponEliminai JO QUE SÉ, ho hauré de preguntar a parcs i jardins, hi treballa un cosí de la meva dona.
ResponEliminaMe parece una excelente idea que aquí todas las fiestas son santos...La Historia del hindú es fascinante
ResponEliminasi que lo és, y está constatada
ResponElimina