Diuen veus de gent suposadament ben informada que Alberto Nuñez Feijóo es podria estar postulant per substituir a Mariano Rajoy al capdavant del Pp, en ares d'un possible acord amb PSoE i Ciudadanos; que seria un candidat de consens, vaja!. Doncs bé, diria que en el cas del personatge, és anar de Guatemala a Guatepeor, o potser és la persona indicada, és molt fantxenda i prou ignorant, dos dels requisits imprescindibles per aspirar al càrrec....vegeu sinó un lleu esbós del mateix individuu.....


"El presidente de la Xunta se insinúa a una joven actriz durante una cena con jóvenes simpatizantes del PP gallego: "Voy a ser breve porque he quedado con María" - Publico.es" - Va ser en un sopar amb joventuts del Pp, i es va fer el fatxenda com un jovencell enamorat. Tot un personatge Alberto Núñez Feijóo de qui n'he recuperat aquesta anècdota durant la campanya electoral a les últimes Gallegues, que no se sap ben bé perquè el varen dur a la presidència de la Xunta que ocupa actualment. La tradició d'ignorància dels polítics del Pp a Galícia ve de lluny, més avall en trobareu una prou coneguda del qui era Conselleiro de Cultura.


Alberto Núñez Feijóo (Ourense, 1961), candidato del PP a la presidencia de la Xunta.

Alberto Núñez Feijóo ha protagonitzat un dels moments singulars de la campanya a Galicia. El candidat, que durant la primera part de la cursa electoral no es va cansar de recordar els seus orígens rurals, i que es presenta com qui millor pot defensar els interessos de la Galícia interior, va visitar una explotació ramadera el 19 de febrer. Mentre passejava amb el granger, li va preguntar perquè totes les vaques tenien nom de dona. La resposta del granger va ser la més evident: "Perquè són totes vaques". L'anècdota la van utilitzar Touriño i Zapatero en el míting que van oferir plegats a Vigo, en què van instar el candidat del PP a "tornar a l'escola" per aprendre a diferenciar "entre vaques i bous".

Aquesta anécdota la vaig penjar ahir a Collonades, però m'ha fet venir a la memòria una encara millor: L'any 2004 en plena promoció del Xacobeo celebraven un festival musicals d'estiu, i el Conselleiro de Cultura del Pp de la Xunta de Galicia, el Senyor Xesús Pérez Varela va ser dels primers en anar a comprar les entrades a la guixeta per donar exemple. A preguntes dels periodistes sobre que li semblava que el festival s'obrís amb Carmina Burana, davant la seva estupefacció va contestar:

"Carmina Burana e una gran cantante Galega"
i aqui en teniu la gravació que prova de la incultura del Conselleiro de Cultura de la Xunta de Galicia del Pp.

El meu pare me n'explicava una altra que ell atribuia a Santiago Russinyol, però que l'he escoltat en varies versions atribuides a altri.
En temps de la República i en plena campanya política, un aspirant a diputat va anar a fer campanya a un poble de Lleida de la zona de secà. En un miting arenga encés, cap al final després de prometre-ho gairebé tot, inflamat els va dir: I també us farem un pont!
Aleshores un dels de primera fila li va dir: Escolti! que aqui al poble no tenim riu,
Doncs també us farem un riu! va contestar, i es va quedar tan ample.
De fet per la pocasoltada ben bé podria ser d'en Russinyol, de qui per cert diuen no és veritat l'anécdota dels duros a quatre peles.