ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

UN BERGANT A VILAFANT



El regidor del PP a l'Ajuntament de Vilafant, José Francisco Parra, va titllar Lluís Companys, el president de la Generalitat màrtir, d'"assassí", expliquen avui a naciódigital.cat. El popular va fer aquestes polèmiques declaracions que van deixar estorats la resta de membres de la corporació en el ple de març del municipi de l'Alt Empordà.

Parra va afirmar que no entenia com Vilafant podia fer un homenatge a qui "va matar 8.400 persones" i "va fer una sèrie de disbarats que no paga la pena repetir". El ple debatia sobre l'atorgament del nom de plaça Lluís Companys a un espai situat entre els carrers Muga, Ter i Fluvià. 

"No s'han tingut en compte les meves propostes. Una, perquè era massa escatològica. L'altra era dedicar-li la plaça de l'Església, un lloc que tant li agradava, com va demostrar calant-l'hi foc". El popular espera que "als nens i als veïns que juguin a la plaça se'ls hi expliqui objectivament quina és la història d'aquest personatge".

Parra no va ni voler assistir a la votació, i en va argumentar les raons: “Com que no estic obligat a escoltar les rèpliques que justifiquin un assassí ni a participar en la votació, ja que tampoc és necessària, i per respecte a les persones assassinades i als danys que va fer a Vilafant i a la comarca, m'absentaré durant la votació.” Dites aquestes paraules, i davant la mirada incrèdula de la resta de regidors, es va aixecar i va sortir de la sala de plens.



Si és que porten el feixisme i l'extrema dreta a l'ADN, no ho poden evitar, aquest individu deu ser molt amic del regidor de Palafolls, i segur que García Albiol no el coneix. 

Se sol dir que a Espanya no hi ha un partit d'extrema dreta, clar, són tots dins del Pp, els hi agradi o no i encara que ho neguin, s'ha de dir però que almenys, els d'extrema dreta, en general no roben.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Creo que Companys es un caso parecido a Carrillo, mientras estaban allí se produjeron hechos malvados, la pregunta es ¿los conocían o no? . Personalmente pienso que en ambos casos no fueron responsables de los mismos, no se puede juzgar a la gente con los criterios actuales cuando en aquellos momentos se vivían tiempos de guerra.
    Quizás es hora de poner números a las calles y dejarnos de tanta cho rra da... porque llegan unos y los cambian, vuelven los otros e idem. Y mientras , la casa sin barrer...

    Un saludo

    ResponElimina
  2. eso hace tiempo que se está pidiendo, numerar las calles en vez de poner nombres, como en Manhattan. De Companys sabemos lo que nos han dejado saber, ha pasado a la historia como un mártir, nunca sabremos que paso ahí, pero a los muertos habría que dejarlos en paz y el tiparraco este se podia haber ahorrado el ridículo e infame numerito de sus acusaciones de asesino, precisamente ahora.

    un abrazo

    ResponElimina
  3. Fa temps que cal desacralitzar personatges però això és impossible ara per ara, no en som capaços i ja seria hora que es pogués parlar de tot sense por ni tonteries i seria millor també quan surten aquests altres personatges, Companys i Ferrer i Guardia tenen moltes ombres però la mort els va redimir, cal pensar que les víctimes no són sempre innocents. De Companys sí que se sap i s'ha escrit però hi ha qui no ho vol saber i vol que se'n parli. Però això de posar noms al carrers té aquests perills relliscosos. Companys i Carrillo 'ho sabien perfectament' una altra cosa és que poguessin fer altrament en aquell moment, tot s'ha de situar en el context però amagar l'ou fa més mal que bé.

    ResponElimina
  4. i un altre tema és que sempre has de ser emmascarat per una paella fumada, això també

    ResponElimina
  5. com diria l'avi, això ara no toca, o no cal, ni la rucada del regidor del Pp ni posar el nom del cap de trons de Companys a una plaça. Números, com a Manhattan, ja fa molt de temps que ho dic.

    ResponElimina
  6. Amb la JÚLIA...crec té molta raó
    salut

    ResponElimina