Déu va treballar sis dies i descansà el setè. L'home no és Déu, es cansa abans, pel que ha considerat que dissabte també li corresponia com dia de descans. Aquesta decisió no va trobar una expressa objecció per part de la Instància Suprema. «Si ha sortit bé amb dissabte, potser també coli el divendres», vaig pensar, i vaig dirigir a déu una sol·licitud amb el següent contingut:

«A causa del cansament que sento després de dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres, prec tingui a bé atorgar-me també el divendres com a dia lliure de treball. Homo Sapiens. »

No hi va haver resposta, de manera que vaig considerar que també el divendres m'havia estat atorgat.

No obstant això, entre dimecres i la resta de la setmana quedava l'horrible dijous. Res cansa més que la feina l'últim dia de la setmana laboral. Així que vaig escriure, aquest cop amb més atreviment:

«"L'home és una canya pensant "(Blaise Pascal, 1623-1662). Jo penso que tampoc he de treballar els dijous. »

 Ara la meva setmana laboral acaba el dimecres a la tarda. Sí, però aquest dimecres .... El silenci de Déu em va donar valor.

«Exigeixo la supressió de dimecres com a dia laborable. Prometeu.»

Quant a dimarts, em vaig rebel·lar ja obertament:

«"Dir home omple d'orgull "(Maxim Gorki, 1868-1936). Dimarts atempta contra la meva dignitat. Estic en total desacord i acabo el dilluns»

No hi va haver resposta, així que amb el dilluns va ser molt fàcil. N'hi va haver prou amb un telegrama: «Dilluns també queda exclòs.»

Ara tenia set dies de la setmana lliures i em sentia orgullós de la meva rebellia (L'homme révolté - Albert Camus, 1913-1960). Però al cap d'un temps em vaig donar compta de que la setmana només tenia set dies i, per tant, jo no podia tenir més de set dies lliures a la setmana. Semblant limitació de llibertat em va semblar inadmissible. Així que telegrafiar a Déu:

«Crear immediatament un vuitè dia»

No va contestar, cosa que em va afirmar definitivament en la meva convicció que Nietzsche tenia raó (Friedrich Nietzsche, 1844-1900) i Déu no existia. Però en aquest cas, qui era el culpable que la setmana només tingués set dies i que jo no pogués tenir més de set dies lliures a la setmana? 

Vaig agafar un pal i em vaig posar a l'aguait a l'escala. Quan passi un veí, li etxzibaré una garrotada. Després de tot, algú ha de ser el responsable de la injustícia que se m'ha fet.

Slavomir Mrozek