Un altre Josep Guardiola, o sia no el Pep, escriu a el Periódico queixant-se dels ciclistes cool:
  • Ara bé, els 'cool-feixistes', és a dir, aquells que per la força molesten, redueixen, envaeixen l’espai o expulsen els vianants directament de les voreres o espais habilitats per a persones que van a peu, i que mostren de manera “cool” un despreci absolut pel desgraciat que gasta sola de sabata, no tenen el meu respecte i menys aquells que quan, de manera educada, són avisats i, com a resposta, mostren el seu dit cor en senyal d’agraïment.
  • Però, aquells que desperten en mi sentiments que pensava apaivagats, com la ira per exemple, són els que fan sonar el timbre avisant que passen per la vorera i tu, mortal soldat de peu, no goses cedir-los el pas? Mira que ets desconsiderat! La propera vegada tindré prou reflexes, els hi farè unagenuflexió i portaré una catifa vermella a la meva motxilla de caminant que estendré de manera càndida sota les rodes d’un vehicle de dues rodes.... llegir l'escrit sencer.

No dic que no tingui un part de raó, però caldria que el Sr. Guardiola tingués present que a manca de carril bici, en una ciutat hostil com Barcelona, no hi ha més remei que anar per la vorera, a banda que els ciclistes cool són pocs, que a Barcelona i a Sabadell n'hi ha que sempre ens hem mogut en bicicleta per la ciutat, amb les dificultats i fins i tot el perill que comporta. Caldria tenir clar que el més incívic de tots a ciutat és el vianant, el ciutadà bípede que es desplaça a peu, i que té la rara habilitat per més vorera que hi hagi de passejar pel carril bici, sobretot els bípedes jubilats. 


VIANANTS PEL CARRIL BICI I CADIRES OCUPES DELS BARS
Hi ha molta gent, cada vegada més, que es desplaça en bicicleta a ciutat i ho fa correctament, quedaria pendent el tema de respectar els semàfors, comtessa gairabé perduda tant pels ciclistes com pels vianants, els altres especialistes en no respectar-los. Deia Arribas Castro allò de 'la ciudad és un millón de cosas' i els ciclistes en són una d'elles, una que anirà a més.... i els que cardaven al metro a mitjanit, una altra, MAR, no, MAR és un alcohòlic piròman groller. sbd - 27.03.16