Editors Choice

3/recent/post-list

{ads}

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - NOTICIES 24/7

ON SÓN ELS PARDALS?


Els plataners de davant casa així com la resta han tret ja les fulles, que gairebé es veuen a créixer de ràpid que surten, també hi ha abelles al bosc i papallones, així com pardals. Però els pardals han desaparegut de les ciutats, me'n vaig adonar el 2010 i ja ho vaig comentar. Abans, davant mateix de la façana del pis els dos que tenim que són molt grans estaven curulls de pardals, que amb la seva xerrameca et despertaven, però també era agradós escoltar-los xerrabecar, no se pas que s'explicarien però deu n'hi do com li donaven al bec.
De sobte, varen desaparèixer, d'un any per l'altre. Jo, pensava que era per les cotorres, aquestes rates verdes voladores que amb el seu desagradable grall contaminen l'espai acústic, però es veu que no, que el que ha fet fora de les ciutats als pardals, són les ones dels mòbils.
La veritat, és que es troben a faltar, alegrava de bon matí sentir-los, però ja està vist que en la bugada del dia a dia anem perdent també llençols.
No sé si al final de la Rambla hi ha pardals, els pardals de la Dharma. Però el que si sé, és que a baix al riu hi ha pardals, ànecs, garses i garses reals. Els pardals són de vol, gallinaci, com els polítics, però les aus quan aixequen el vol són tot un espectacle per la seva majestuositat, gairebé com la d'un Boeing 747 en despegar. I és que les aus, són el més semblant a un avió.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Hi ha pardals però molts menys, en parlàvem també a casa fa dies, la meva opinió és que la proliferació d'altres aus en aquestes darreres dècades els han foragitat, tenim un excés de coloms, de gavines, de cotorres i d'una varietat d'estornells, ocells més grossos i sorollosos, m'estranya que no es parli més d'aquest fenómen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. el 2010 ja en vaig parlar de que no hi havia pardals, es que aqui a casa no n'hi ha ni un, i mira que en teniem a dojo. Jo creia que era per les cotorres, que n'hi ha moltes i es fan notar....

      Elimina
  2. No diré que les ones dels mòbils no hi tinguin res a veure però sembla que a una gran quantitat d'ocellos les ones no els fan ni fred ni calor, més aviat els estimulen l'afany reproductor...

    ResponElimina
    Respostes
    1. a mi les ones del mòbil no m'estimulen l'afany reproductor del pájaru.

      Elimina
  3. Dicen que las cotorras argentinas son muy depredadoras con els pardals.
    Por lo que parece atacan sus nidos y se comen sus polluelos, eso se lo escuché a unos barredenderos que sabían muy bien de lo que hablaban, y nos pusimos a hablar del tema porque les signifiqué mi ignorancia ante tal circunstancia. Ellos me comentaron que en Parques y jardines se hablaba del tema y que esa (no comentaron lo de las ondas) era una de las causas.
    Por cierto...cada vez hay más cotorras.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. aqui al barri, de cotorres en tenim moltes, més que res és que es fan sentir molt amb els seus gralls, coloms pocs, de tan en tant l'ajuntament fa neteja, i pardals, ni un.

      Elimina
  4. Ja va dir becquer el de las golondrinas que aquellas que aprendieron nuestros nombres ya no volverán..

    ResponElimina
  5. així que la culpa és de Gustavo Adolfo, casum dena!

    ResponElimina
  6. Cioran no crec que estès pels pardals, però segur que ho veuria com un mal averany en cas de estar-hi, pesimista com era, o potser un optimista ben informat.

    ResponElimina

{ads}

mes...
BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ÚLTIMES NOTICIES 24/7 EP