QUI HI HA AL DARRERE?


Sorprèn que algú es sorprengui per l'assumpte dels papers de Panamà, sorprèn que es diguin i s'escriguin avant la lettre moltes bestieses contra els presumptes implicats en empreses offshore. Sorprèn aquest hipòcrita esquinçament de vestidures en un país on tothom a la que pot demana la factura sense iva encara que sigui per un nyap del lampista. Jo si tingués diners, també els evadiria i pagaria el mínim d'impostos possibles i muntaria l'enginyeria adient per fer-ho, només faltaria. Deixem-nos ja de ser més falsos que un duru sevillano, que tots i cadascun de vosaltres faríeu el mateix, al cap i a la fi, qui roba a un lladre té 100 anys de perdó, i possiblement si baixés l'afany recaptatori de l'Estat depredador i l'impost de societats fos més raonable, potser hi hauria menys tripijocs panamenys, al cap i a la fi les SICAP són ja una ganga fiscal de l'1'5%, o si no, Navarra o Irlanda són més a la vora.
El que em pregunto és: qui hi ha darrere aquesta filtració que en pla cutre Pedro J. administren dia a dia el Confidencial i la Sexta en un exercici de ranci periodisme de no res, que ni investiga ni sap més que el què algú ha volgut que se sàpiga. Quan es produeix un fet com aquest no t'has de preguntar a qui perjudica, sinó qui en treu redits, qui se'n beneficia. I aquest algú sí que em preocupa, car no acabo d'entendre quins redits en vol treure ni per què ho ha fet. Però això, em temo que no ho sabrem mai.
Comparteix:  

Comentaris

 1. jo no evadiria diners si en tingués, potser per això mateix no en tinc ni en tindré mai, i és important remarcar-ho perquè com jo hi ha molta gent, no val justificar el robatori general en nom de què en la mateixa situació faríem el mateix, NO, tampoc mataria ni tiraria bombes NO, i NO és el mateix tot..

  és clar que estic millor que un refugiat o un topmanta i molts altres casos perquè de moment tinc casa i menjar, però no em sento culpable per això, només faltaria..
  em fa l'efecte que aquest discurs de tornar de tot no serveix per res

  ResponElimina
 2. quan en tinguis en parlem. Potser si jo en tingués, m'evadiria jo hi tot del país.

  ResponElimina
 3. Bueno... yo he visto metamorfosis extraordinarias, de ser socialista a ser de derechas en diez años y en ambos lados opuestos. Es fácil predicar para que sean otros los que cumplan, aunque yo no lo justifico, si lo entiendo. Se ve mucha gente sorprendida, yo no, esto se sabe de hace mucho tiempo, en mi zona estoy seguro que pudiera señalar sin equivocarme a más de un centenar, si yo puedo, ¿porque hacienda no puede?, quizás es porque se beneficia de otra manera. Es facil rasgarse las vestiduras si el paño es de otro.

  Un saludo

  ResponElimina
 4. Hacienda somos todos...menos algunos.

  ResponElimina
 5. DANIEL, poderoso caballero es don dinero dice el viejo dicho, y no hay nada más cobarde que un millón de euros, así que para que pagar impuestos si puedes evitarlo, incluso legalmente, o como mucho alegalmente. NO TE PREGUNTES CUANTO DE PUEDE ROBAR TU GOBIERNO A TI, SI NÓ TU A EL

  ResponElimina
 6. Miquel, hacienda somo los tontos que paguem, més que res per què ens ho descomopten, ja ha aparescut la Gurtel en això de Panamà.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada