L'enregistrament és tan clar que el Consell General del Poder Judicial hauria d'actuar de manera tan immediata com contundent: un jutge així no pot seguir un minut més. Que un jutge es reuneixi a soles amb un imputat sense presència del seu advocat ni del secretari del jutjat ja és bastant irregular. Però que en aquesta reunió el jutge li detalli a un imputat què ha de declarar la següent vegada que torni al jutjat -aquesta vegada, de manera oficial- per fabricar així una acusació contra una diputada és d'una gravetat majúscula. Esfereïdora. Terrible per a la imatge de la justícia i del que en queda de la pròpia democràcia d'aquest país.

L'enregistrament que fa unes hores hem publicat en exclusiva és tan clara que el Consell General del Poder Judicial hauria d'actuar de manera tan immediata com contundent. Un jutge així no pot seguir un minut més. No després de chalanear amb un imputat al qual promet que li arxivarà el procés penal que pesa contra ell mentre li indica el que ha de fer per fabricar les proves contra la diputada de Podem Victòria Rosell. "T'acredites, ho fem així, el portem al procediment i llavors posem en marxa la maquinària", diu el jutge Salvador Alba. I així va succeir.

Una setmana després de la reunió a soles, el 23 de març, l'imputat va tornar al jutjat per declarar "voluntàriament" el que el jutge li va demanar. El jutge es va donar pressa: el va convocar el dimecres de Setmana Santa, i aquest testimoni va ser clau perquè la querella que l'exministre José Manuel Soria havia presentat poc abans contra Victòria Rosell fos admesa al Tribunal Suprem.

Casualment, l'exministre offshore José Manuel Soria i el jutge Salvador Alba es coneixen bé. Casualment, el polític -llavors president del PP de les Canàries- va avalar al jutge per a un ascens en la seva carrera judicial: com a candidat al Tribunal Superior de Justícia de Canàries. Per sort per a la Justícia, almenys Sòria en això va fracassar.

Aquest procés judicial contra Victòria Rosell o les exclusives tretes de Youtube contra Pablo Iglesias són dos exemples de com funciona "la maquinària": aquesta relació perversa entre aparells de l'Estat, periodistes sense escrúpols i el Partit Popular. Ahir era contra els independentistes. Avui, contra Podem. Demà pots ser tu, o jo.


VEURE EL VÍDEO: eldiario.es - IGNACIO ESCOLAR - PERIODISTA.