ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA CAUSA DE DANCAUSA


Heus ací una manera simple o ximple de crear un problema, de generar violència, de possiblement provocar greus aldarulls d'ordre públic, per fer de la llibertat d'expressió una questió política interessada. La causa de Dancausa és una causa perduda, com aquella falta d'impotencia que es fa quan es va perdent per 0 a 5 a la segona part. Si diumenge hi ha aldarulls, si hi ha raons, ella i nomès ella en serà l'autèntica responsable, per irresponsable.
  • "La delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, que curiosament va autoritzar una manifestació neonazi aquest dissabte al centre de Madrid, va reafirmar-se en la decisió de prohibir les estelades. En declaracions a la cadena Cope, va afirmar que “l’organització no pot permetre que s’introdueixin elements discriminatoris”, va assegurar la delegada del govern espanyol a Madrid, recordant que la UEFA ja ha sancionat el Barça per aquest mateix motiu. Curiosament, l’agrupació Manifest Blaugrana va anunciar ahir que la seva petició perquè Parlament Europeu intervingui en el cas de les sancions imposades al club per l’exhibició d’estelades en partits de Champions League al Camp Nou va ser finalment trasllada als eurodiputats per part d’un grup d’europarlamentaris catalans."
Això no vol dir que hom sigui partidari de lluir estelades en un camp de futbol en un partit del Barça; no crec en les banderes, ni tan sols en la bandera pirata que per cert està prohibida. Les banderes no porten més que raons, i si de cas, les que haurien de lluïr són les dels colors del Barça. Barrejar esport i política no condueix a res de bo, ni per part d'uns ni dels altres...

Publica un comentari a l'entrada

16 Comentaris

  1. LA CAUSA DE DANCAUSA...INTENTAR TAPAR EL FAME,EN QUE SE HA CONVERTIT EL SEU PARTIT...TAPAR EL FURAT DE LA CAIXA DE S.S.,TAPAR EL INMENS DEUTA,LA "MULTA"EUROPEA,PER MALA ADMINISTRACIO...ESTEM EN TEMPS DE CAMPANYA,O SIA "CAÑA AL MONO"¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Les banderes no porten més que raons, i si de cas, les que haurien de lluïr són les dels colors del Barça. Barrejar esport i política no condueix a res de bo, ni per part d'uns ni dels altres...

    I no hi ha més.
    Mai he entès que pinta una bandera espanyola en un camp de futbol quan es va a veure a l'Español, al Betis o al Getafe.
    Mai he comprès el Viva Espanya quan s'ovaciona al Coruña.
    Mai he entès una bandera estelada, tan si més no de les quatre barres quan es va a veure al Barça o a l'espanyol, que també es veuen.
    Els clubs tenen els seus símbols i ningú representa ser més espanyol, català o gallec que cap.
    Aquí passa el de sempre, s'ha polititzat la qüestió per despistar.
    Hi ha una epidèmia infantil amb un nen parapléjic. Ningú diu gens
    Hi ha un forat en la seguretat Social que no saben com fer per pagar les pensions. Ningú diu gens.
    Hi ha un descrèdit institucional amb un govern que no governa des de fa 7 mesos. Ningú diu gens.
    Ara ja tenim batussa i pèrdua de temps.
    Els uns i els altres fem vergonya aliena.

    ResponElimina
  3. Tenim la família, mai millor dit, Pujol -Ferrusola amb un actiu entre Bahames i Les Caiman d'1.280 milions de €. Ningú diu gens, perquè si es parla sortiran tots els de el PP, els de Unio, els de el Psoe i segur que algun del PC enfangats fins al coll.
    Tenim al Millet de la mà del Bárcenas. Ningú diu gens i tots campan per on els surt de la trossa.
    Tenim 1.000 persones que cada dia dormen al carrer de Barcelona...dóna totalment igual.
    Maleït furbol, maleïda carreres de cotxes, maleïts tots aquells que ens fan combregar amb rodes de molí, siguin del partit que siguin i pensin el que pensin, perquè sempre, em temo, solen fer-ho pensant en la seva butxaca.

    ResponElimina
  4. Miquel, tienes razón en tu exposición de que la gente no habla ni de corrupción, ni problemas sanitarios..ni nada de nada! pero también tienen derecho si quieren de hablar de banderas. Y yo no descubro nada si digo que si hubiera democracia en este pais esto no hubiera ocurrido. Desde hace años ya se hubieran tenido que preguntar el porque de todo. Los silbidos y las banderas.
    Dices que no entiendes el porque de una bandera en un campo, pues porque no?? Si aquella persona es afín aquel sentimiento (y no es terrorista) porque no? No las ves en las carreteras francesas en el Tour? hay más de 40 diferentes, entre las regiones sin estado y otras, y claro, no pasa nada. Que tiene que pasar??
    salut.

    ResponElimina
  5. Francesc.
    Haver d'esperar la benevolència d'un jutge per poder expressar-se diu molt, massa, d'aquesta democràcia espanyola que no funciona. I després et queda la sospita de si ho han parat tot perquè ja a tot el món es parla del tema: un discret pas enrere quan vénen mal donades. Però en el fons, són el que són, pensen el que pensen, i actuen com actuen. Això només ha servit per constatar innecessàriament que com així no es pot estar, la estelada i el que simbolitza són senzillament necessàries.

    ResponElimina
  6. MIQUEL, no crec que Dancausa hagi actuat pel seu compte, a banda de tots els saraos que enumeres, hi ha els 8 mil milions que diu Brussel·les que s'han de retallar i tambè estan en campanya electoral.
    Ja se que no s'hauria de barrejar esport i política per+o s'ha fet de sempre i ara no ho cambiaran, no poden, està molt enquistat.
    Aqui el problema és que una final que semblava tranquila, on s'esperaba una xiulada raonable a l'himne i al rei, ara es por transformar en la mare de totes les xiulades. Això és el que ha aconseguit aquesta senyora, apagar el foc amb benzina.

    ResponElimina
  7. es aixó que dius Josep: "Haver d'esperar la benevolència d'un jutge per poder expressar-se diu molt, massa, d'aquesta democràcia espanyola que no funciona. I després et queda la sospita de si ho han parat tot perquè ja a tot el món es parla del tema: un discret pas enrere quan vénen mal donades.", nom`pes que ara ja s'ha embolicat la troca i segur que diumenge hi haurà uns incidents que d'altra manera no s'haurien prduït.

    ResponElimina
  8. És molt característic confondre la causa amb l’efecte i la conseqüència amb la causa que l’origina. I de fer apel•lacions i crides a la puresa de l’esport com si no fos una competició. Un camp de futbol és un espai públic, un àgora que veu mig món, i tothom té dret a expressar-se com millor cregui convenient.

    És molt típic també mirar el dit que assenyala la lluna en lloc de la lluna mateixa, i si una ma t’escandalitza te la talles i si ho fa una bandera la prohibeixes.

    És a dir, si en un estadi tenim a grups feixistes i racistes prohibim, doncs, entrar a negres, jueus i gitanos per evitar violències i problema solucionat, no?

    Aquest és el nivell del debat a bona part de les Espanyes. Una pena, una llàstima, una vergonya, una desgràcia per nosaltres i pels espanyols també.

    ResponElimina
  9. El problema rau en que la causa es molt vella i l'efecte passa pero la causa no, España (el Madrid Polític) viu ancorada a finals del XIX, i és incapaç d'evolucionar, i clar, de tan en tant els traeix el subconscient i passa el que passa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em referia a la relació entre provocació i violència, per això esmentava metafòricament la presència dels negres (estelades) que, suposadament per Dancausa, estarien provocant als racistes (espanyols) i que, per això, els hi prohibia l'assistència a l’estadi.

      Les autoritats han de protegir l’exercici dels drets i evitar que aquests drets siguin violentats, però l’Espanya del Madrid polític considera l’equació a la inversa: la prohibició dels drets evita la violència, aquesta és una típica mentalitat feixista i també de molts “puristes” com aquesta apel•lació a la puresa de l’esport o a la maldat intrínseca de les banderes (l’esport d’alta competició agrada perquè no ho és de pur). O com aquells que consideren que la noia que du una minifaldilla és culpable de la seva violació.

      Elimina
  10. així és, ja ho deia avui en Sardà fent-se una foto amb una estelada, no heu entés res.

    ResponElimina
  11. És que no entenen!! I crec que no ho entendran mai!
    No entenen que no hi pugui haver un país amb quatre llengües.
    No entenen que hi pugui haver deu, dotze....Jo que sé! Quinze banderes (amb respecte)
    No entenen que Castella ja no és la capital del Imperio hacia Dios!
    Demà desfilaran pel centre de la capital espanyola els membres del col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid. Aquests sí amb idees que alimenten la xenofòbia i el racisme, amb idees que alimenten la violència.
    Això si ho entenen.

    Trista Espanya, deu meu!

    ResponElimina

  12. Miquel, aunque no me leas,porque ha pasado mucho tiempo, quiero decirte que me sabe mal, (me duele) que en este caso digas todo esto. En mi modesta opinión ni aquí ni en ninguna parte sobra nada ni nadie, ni hay que maldecirlo. Ni sobra el futbol ni la petanca (que también podria ser motivo) El que a ti o a mucha gente no les gusten las banderas nunca han de ser motivo para que las prohiban, en el bien entendido que ella no nos lleve a la cámara de gas de un campo de exterminio. Es que si miramos las cosas así resultará que cuando se recojan firmas para conseguir alguna mejora mucha gente maldecirá las firmas. Y cuando un ayuntamiento ponga un pequeño parque infantil (sin muchas pretensiones) muchos dirán que este dinero serviria para arreglar una Residencia de abuelitos de otro pueblo.
    Salut, Miquel.
    Moltes gràcies, Francesc.

    ResponElimina
  13. Josrp: envuelta en sus andrajos desprecia cuanto ignora, deia Machado amargat d'Espanya, i contiuen igual, no ho enten això de parlar català ni la gent de bona fe. Tinc una anécdota personal amb un representant que teniem a Madrid, ¡ era una bellíssima persona, com hi estaba per feina bastant de temps i a les tardes fins tardet no hi havia activitat comercial a Madrid, anava a casa seva i jugàvem a les cartes, hi havia un escriptor valencià ja traspassat que vivia damunt de casall, i, a vegades feiem comentaris en català/valencià, i l'home no ho entenia.
    De verdad en casa con vuestra familia hablais en catalan? preguntaba.
    Claro, de siempre contestava jo i l'altre aleshores li recitaba el poema aquell de: admirose un portugués que todos los niños en francia supieran hablar francés....
    L'altre era Vizcaíno Casas, fatxa pero menys i molt intel·ligent i sorneguer.

    ResponElimina
  14. Creo que me has interpretado mal, JOSEP. No he puesto en ningún lugar que prohiban los trapos que identifiquen una país o nación.
    Lo que si he puesto es que no veo relación entre unos colores que identifican un equipo y los colores que identifican un país.
    Ni los colores de un equipo representan una enseña nacional, ni la enseña nacional representa los colores de un equipo, a no ser, y volvemos otra vez, los de una selección....nacional.
    Que hay que darle vueltas al asunto porque va bien para otros intereses que nada tienen que ver con los deportivos (y esto entre comillas porque los tios del ferrari tienen más de circo que de deportivo), pues si, y eso es válido para las dos partes y las dos aficiones.
    En fin, ya somos mayorcitos para dejarnos convencer de esta manera.
    Un abrazo y salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. “Lo que si he puesto es que no veo relación entre unos colores que identifican un equipo y los colores que identifican un país.”

      Pues, querido Miquel, límpiate las gafas que las debes de tener sucias. Eso que tú no ves lo ve casi todo el mundo i en el caso del Barça se han escrito, por así decir, tesis doctorales. Verlo tampoco es tan complicado ni tan difícil, solamente es comprender la psicología y las emociones de las colectividades humanas en relación a los símbolos que las representan, nada más. Eso ya forma parte del más elemental manual de antropología, sociología o política, no estamos descubriendo nada nuevo, Miquel.

      Otra cosa es que a ti, con todo el derecho del mundo, no te guste que las cosas sean de esta manera y al no gustarte o al desear que sean diferentes te niegas a ver simplemente la mecánica interna de la psicología colectiva de grupos humanos que han decidido vivir juntos.

      Las personas somos un mundo, y los colectivos humanos… ya te puedes imaginar!! La democracia es, precisamente, gestionar esa diversidad.

      Elimina