• Comencen llançant la sospita des de certs mitjans, després apareix un comissari amb ganes de medalla, un fiscal amb temps lliure i un jutge a les mans del qual arriba la denúncia per casualitat.
  • Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional s'han presentat aquest divendres a la seu de Podem a Madrid, on han requisat diverses caixes amb documentació i diversos ordinadors. L'operació, en la qual no es descarten detencions, està ordenada per l'Audiència Nacional en el marc de les investigacions sobre el finançament del partit de Pablo Iglesias ...

Tranquils, que ningu s'esveri, que el paràgraf anterior és inventat. Però diguin-me la veritat: si avui succeís una escena així, amb furgons policials a la porta de la seu i agents sortint amb les típiques caixes de cartró, els sorprendria molt?




"Ho sabia, ho sabia!", Cridarien alguns, eufòrics. Aquells que encara confien que qualsevol dia aparegui la pistola fumejant de Podem, la prova definitiva que posi fi a l'aventura política d'Iglesias, que ja ha arribat massa lluny. Ja sigui Veneçuela, Iran o ETA, alguna cosa hi ha d'haver, no és possible que uns quants mindundis muntin un partit del no-res i en dos anys estiguin disputant allà dalt per molta crisi, corrupció i deteriorament democràtic que hi hagi.



"Ja us ho vam dir, ja us ho vam dir!", Brindarien alguns mitjans, aquests periodistes que porten dos anys amb la lupa sobre Podem, sense importar-los el repetit ridícul en el seu intent per aconseguir que la realitat no els espatlli un bon titular. És més: apostaria al fet que alguns ja tenen la notícia a mig redactar, per quan arribi el gran dia, a la manera d'aquestes necrològiques que es deixen escrites quan un personatge està ja molt vell o malalt.



"Ho han tornat a fer, ho han tornat a fer!", Lamentaríem altres, massa acostumats a la tradició espanyola de desacreditar i criminalitzar els dissidents mitjançant l'acció conjunta de portades de diari, declaracions polítiques, investigacions policials i instruccions judicials.



La pel·lícula ja l'hem vist altres vegades: comencen llançant la sospita des de certs mitjans, després apareix un comissari amb ganes de medalla, després un fiscal amb molt temps lliure, i per fi un jutge afí a les mans dels quals arriba la denúncia per pura casualitat, perquè estava aquell dia de guàrdia. Un engranatge perfecte, que el mateix et serveix per estirar fins a l'infinit l'entorn de l'entorn de l'entorn d'ETA, que per tancar un diari, desacreditar adversaris polítics, perseguir grups "antisistema" o empresonar titellaires. Operacions totes que tenen alguna cosa en comú: acaben en res anys després, però pel camí fan molt de mal.



Arribaran tan lluny en el cas de Podem? La temptació és gran, encara que seria un joc molt perillós, donada la dimensió. Però la veritat és que tres de les quatre potes de la màquina porten ja mesos rodant: la política, la mediàtica i la policial. A ple rendiment, vaja. Amb el cas de Victòria Rosell hem vist treure la poteta judicial, encara tímidament, però tant va el càntir a la font que qualsevol dia un d'aquests informes policials en circulació acaba al jutjat, just el dia que casualment està de guàrdia un jutge afí , i ja la tenim embolicada. Zas, problema resolt. I després de la coalició amb IU, dos ocells d'un sol tret.


Va, no siguem mal pensats, confiem en la independència judicial, la professionalitat policial i el fair play polític. Que aquestes coses a Espanya no passen. Ni que estiguéssim a Veneçuela.


eldiario.es ✔ @eldiarioes
La Policia registra la seu de Podemos! 
... Per @_isaacrosa