No acaben els mitjans de trobar la manera de definir o etiquetar el cas dels espies espiats, ho dic, per què Watergate, no és la porta del water, és el nom sencer d'un hotel on els homes de Nixon varen ficar la poteta, per tant, quedarse amb el gate i posar-hi davant el nou cas encara no encausat, no sembla de rebut. A banda, el llarc cognom del Ministre no ajuda. Algun mitjà parla - per simplificar - de 'Díazgate', però aquest és el cognom de la mare del Ministre, prou esmentada aquests dies qual arbitre de futbol, o arbitre asistent.
Posats a posar es podria dir 'Torrente gate', o el 'Ministeri dels fems' atès l'espionatge es va fer al Despatx del Ministre per part - diuen - del sergent xusquero noble y honrado. Encara que aquest jura pels seus fills que no ha estat ell, pero sembla tenir gravat a tot cristu i part de l'estranger ik ja ha començat a engegar el ventilador. O sia que es un vulgar fatxenda xantatgista que no mereix ni respecte ni atenció, que el facin fora del seu carrec que indignament ocupa i passin d'ell. Pert cert que ja m'imagino un cameo de de Alonso a Torrente 6, segur que Santiago Segura ja li té el text preparat....
Tornant al Watergate, pero molt menys del que han fet aquests pixapins pocasoltes, va dimitir tot un President dels Estats Units, i aqui (Spain is different) no dimiteix ni el Tato.