L'Advocacia de l'Estat, l'única acusació que demana presó per a Leo Messi, ha arremès aquest divendres amb duresa contra el jugador. No només creu que coneixia el frau fiscal del que es va beneficiar. L'ha equiparat, fins i tot, amb el "capo" d'una "estructura criminal", en el sentit que no coneix els detalls però sí "el resultat final": pagar menys impostos. Mario Maza, que en l'última jornada del judici s'ha confessat "aficionat del Barça", atorga "credibilitat zero" a la declaració de Leo Messi, que va atribuir al seu pare, Jorge Horaci, i als assessors de la família la gestió dels seus assumptes financers.
Aquesta Advocacia de l'Estat és la mateixa que va boja per exculpar la Infanta Cristina de Bourbon, tot l'interés que posa en exculpar la Infanta el posa en culpar Lionel Messi. No sóc molt entés en aquestes coses però diria que en ambdós casos la l'advocacia de l'estat està prevaricant en positiu i en negatiu, sobretot en el cas de Messi perquè és jugador de l'equip que és, i del lloc que és, que ningú es porti a engany, el llenguatgedel fiscal Maza tan florentí, no és intranscendent i casual. Quelcom fa olor de podrit i no és a Dinamarca, com succeeix en el cas Neymar, que encara no ha acabat, no ha passat el que ha passat per què si, i ull, que en el cas Neymar si en aquest lamentable país hi ha justícia, al Barça li hauran de tornar uns quants milions d'euros que no havia d'haver pagat, i sinó al temps.
Com diem en català, a Mario Maza, se li veu el llautó, i el seu color és blanc. Per cert, no deixa de ser curiós que cap jugador d'un altre club espanyol estigui en situació irregular amb hisenda. Bé, n'hi havia un parell del Madrid, però es va arreglar- com hauria de ser- pagant i de manera discreta, en canvi, al més gran contribuent d'Espanya(*), Lionel Messi se l'ha de criminalitzar, quina barra que tenen el sr. Mario i el Sr. Maza. 

(*) 53 milions d'euros va pagar per regularitzar la seva situació fiscal. No els ha pagat cap empresari en sa vida, ni Amancio Ortega, a qui per cert, no han investigat, ni exculpat com a Emilio Botín.