ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 15 de juny de 2016

RESPECTE


Malgrat que ell no ho acabava d'entendre, al pare de sempre l'havia tractat de vostè, de fet era l'únic dels seus tres fills que ho feia. El Pare també deia que s'havia de respectar la gent gran, i jo li deia que s'havia de respectar tothom, que hi havia gent gran que era molt poc respectable, malgrat l'edat. 
El costum de tractar de vostè a la gent gran l'he tingut sempre, no recordo si m'ho varen ensenyar de menut, o simplement abans era un costum bastant estès, però l'he mantingut fins i tot ara que jo ja sóc gent gran. 
Entenc que és una manera de respectar l'altre, el tuteig és senyal d'excessiva confiança, i a mi és que no em surt., tracto doncs a la gent de vostè i aquesta manera que s'està perdent, no em sembla antiquada, més aviat afirmaria que es tracta d'una norma de bona educació, d'urbanitat que ens ensenyaven abans, com cedir la banda de la paret quan es va per l'vorera, encara que l'altre dia un avi més gran que jo em va dir, a la vorera s'ha d'anar per la dreta, i veieu, això no ho sabia ni m'ho varen sensenyar.
« PREV
NEXT »

3 comentaris

 1. És exactament el que em passa a mi i el que jo considero que és el correcte. Tractar a la gent de vostè és una mostra de respecte envers l'altre, però aquesta lògica que per a nosaltres és molt clara i diàfana, de sentit comú, per a la gent jove i no tan jove no és en absolut així sinó tot el contrari, ells ho entenen a la inversa. El tu, pensen, és una mostra de confiança, de proximitat, i, per tant, de respecte, et considero un igual a mi, diuen.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tenim una edat peletero, i ens varen ensenyar d'una manera que, ara, com diria Maria Dolores Pradera, no se estila, ya no se estila...

   Elimina
 2. Opino igual.
  Además tiene otras ventajas el tratar de ud. Una de ellas es que así impones una barrera y delimitas tu entorno.
  Salut

  ResponElimina