GOOGLE NO ENS FA MÉS SAVIS


A ran de l'article anterior de STEVEN POOLE sobre si Google ens fa més estùpids, m'han entrat dubtes raonables sobre el que diu de la influencia de Google i la nostra estupidesa. Gosaria afirmar que és al revès, Google ens enriqueix i amplia i molt, els nostres coneixements. Recordo que, en llegir el Retorno de los Brujos fa una munió d'anys, vaig saber-ne de Fulcanelli, Horbïger, Gurdjieff o Artur C.Clarke entre d'altres, però l'accès fàcil a més informació sobre aquestes persones no el vaig tenir fins que vaig disposar d'internet a casa, atès pel sistema tradicional era molt més difícil accedir a aquesta informació.
Aquesta és l'avantatja de Google o la Viquipèdia, que et dona accès a molta informació al moment, més o menys manipulada d'acord, tota ho està a dia d'avui i aquí del que es tracta és de saber estriar el gra de la palla, i procurar contrastar la informació que t'interessa. Google no ens fa més savis, però tampoc més estùpids, i si, molt més informats.

Per cert, el traductor castellà-català ha millorat molt, i llevat d'alguns problemes amb les geminades, és bastant fiable.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Estic d'acord amb tu. Google és com està envoltat de diccionaris i enciclopèdies, i a més guardar-los de tant en tant perquè fa uns minuts l'acaben d'actualitzar. Google va bé perquè ja no tinc la memòria de quan tenia vint anys. Hi ha molta gent que no li agrada la Wikipedia perquè no és prou bona. A mi sí que m'agrada, i en tot cas també hi ha webs per a professionals. "El retorno de los brujos" la vaig comprar a Palma mestre feia la mili, l'any 68. Com passa el temps!!. El traductor sí que ha millorat, encara que penso que el fet d'haver-hi pronoms febles, que no hi són en castellà, no traduirà mai bé. El que també ha millorat és el corrector de Softcatalà.

  ResponElimina
  Respostes
  1. COLLONS jOSEP, VAREM COINCIDIR A PALMA FENT LA MILI, jo estava a sota la catedral a les Bóvedas que ara ja no hi son, i al despatx de la Subinspección General de Baleares davant mateix de la Catedral. Vaig anar al setembre al campament i em vaig llicenciar al desembre del 69.

   Elimina
 2. El traductor del sofcatalá es muy bueno.
  Por lo demás soy de Enciclopedía de Cesar Cantú y Larrouse
  Salut

  ResponElimina
 3. salut company, i el net, encara el tens?, aquesta setmana lliuro, pero la vinent el tindré cada dia. Que dur és ser avi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada