A ran de l'article anterior de STEVEN POOLE sobre si Google ens fa més estùpids, m'han entrat dubtes raonables sobre el que diu de la influencia de Google i la nostra estupidesa. Gosaria afirmar que és al revès, Google ens enriqueix i amplia i molt, els nostres coneixements. Recordo que, en llegir el Retorno de los Brujos fa una munió d'anys, vaig saber-ne de Fulcanelli, Horbïger, Gurdjieff o Artur C.Clarke entre d'altres, però l'accès fàcil a més informació sobre aquestes persones no el vaig tenir fins que vaig disposar d'internet a casa, atès pel sistema tradicional era molt més difícil accedir a aquesta informació.
Aquesta és l'avantatja de Google o la Viquipèdia, que et dona accès a molta informació al moment, més o menys manipulada d'acord, tota ho està a dia d'avui i aquí del que es tracta és de saber estriar el gra de la palla, i procurar contrastar la informació que t'interessa. Google no ens fa més savis, però tampoc més estùpids, i si, molt més informats.

Per cert, el traductor castellà-català ha millorat molt, i llevat d'alguns problemes amb les geminades, és bastant fiable.