Un grup de turistes alemanys ha provocat el pànic a Castell-Platja d'Aro, en protagonitzar un 'flashmob' que va ser interpretat per les centenars de persones que es trobaven en passeig marítim com un possible atac terrorista, informa el diari 'La Vanguardia', i SER Girona.(video)

L'incident va ocórrer la nit d'aquest dimarts (hora local), quan els turistes alemanys disfressats representaven un muntatge que simulava la persecució d'una persona famosa pel centre d'aquesta localitat. Els participants del 'flashmob' mostraven objectes que semblaven armes i feien sorolls que van ser interpretats pels presents com detonacions.

Tot això va desencadenar el pànic i es va produir una gran estampida, obligant als locals comercials a tancar. La centraleta de la Policia Local es va col·lapsar per les trucades dels ciutadans, mentre que els serveis d'emergències mèdiques van atendre a diverses persones amb atacs d'ansietat, i algunes d'elles han hagut de ser traslladades a l'hospital.

Dos dels turistes alemanys han estat detinguts i posats a disposició de les autoritats corresponents. Els mitjans locals reporten que la situació de tensió després de l'atemptat a la ciutat francesa de Niça, en la qual un home va matar a 84 persones a les que va atropellar amb un camió, explica en part la reacció de la multitud a Platja d'Aro.

La brometa els hi hauria de sortir cara a aquestes brètols, s'ha d'anar molt en compte en crear situacions de pànic col·lectiu com aquesta que ells varen generar, màxima amb la tensió latent que hi ha i la psicosi creada pels yihadistes, que com s'apunten a tot, igual reivindiquen tambè aquesta rucada, que en altres temps i circumstàncies potser fins i tot hauria fet una certa gracia i tambè la gent s'ho hauria agafat d'una altra manera. Ara tenim més por de morir que abans.