ÚLTIMS ESCRITS:
latest

LA MENTIDA XENÒFOBA


 • El missatge dels líders europeus és que tu, salvatge i incivilitzat africà o oriental, ets aliè a uns valors occidentals que són la versió afusellada i xenòfoba d'uns drets humans que l'ONU va parir per a tots per igual.

"Cal protegir els valors occidentals". A ningú se li escapa la quantitat de vegades que els líders europeus han pronunciat aquestes paraules després de cada atac terrorista. Però les seves -a priori- bones intencions contenen un insuportable pudor xenòfob. Què són els valors occidentals? Quins són, per exemple, els valors orientals? És que uns no poden conviure amb altres? Hi ha casos que il·lustren perfectament com de criminalitzadora és l'expressió.

Per exemple, François Hollande fins i tot s'apropia més dels valors occidentals i els anomena "valors republicans", i considera que aquests evoquen indiscutiblement al "laïcisme, la igualtat, el respecte, els principis democràtics i de ciutadania, la lluita contra el racisme, contra l'antisemitisme i contra tots els prejudicis". França, un país que s'arrisca i es posa per bandera principis que ningú en el seu sa judici subscriuria. Va, que aixequi la mà qui no vulgui acabar amb tots els prejudicis.

Fa poc el rei d'Holanda, Guillem Alexandre, confirmava que exigirien als estrangers que s'instal·lessin al seu país la signatura d'un document de compromís amb els valors holandesos, "especialment els principis democràtics de la separació entre Església i Estat, i les llibertats de credo i expressió". Òbviament els holandesos no han de signar aquest document perquè clar, són els seus valors, neixen amb ells i els alleten des del bressol.

En la mateixa línia que el seu homòleg holandès va parlar el monarca espanyol, Felipe VI, el mateix que no dubtarà a defensar la igualtat que promulguen els Drets Humans mentre descansa sobre el seu tron​​d'inviolabilitat. Davant l'Assemblea General de l'ONU, casa de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, el rei va demanar als refugiats i migrants "respectar els valors que han de ser observats en els països d'acollida". Té el seu mèrit esmentar valors excloents davant l'organisme que els va fer universals i no riure a la cara de la resta, i més quan es té un càrrec que aixafa el principi d'igualtat.

Traduint aquestes petites mostres d'un catàleg més ampli, el missatge dels líders europeus és que tu, salvatge i incivilitzat africà o oriental, ets aliè a uns valors occidentals que són la versió afusellada i xenòfoba d'uns drets humans que l'ONU va parir per a tots per igual.

Els valors occidentals no existeixen i tampoc són els pares. El real és el respecte als drets i a les llibertats, sense distincions esbiaixades que enalteixen a qui s'apropia dels Drets Humans per occidentalizar-los i blanquejar-los.

Europa en el seu conjunt llueix bé el reflex de la faula dels valors occidentals. S'auto anomena capdavanter de la llibertat a l'hora que polítics d'idees repressives guanyen terreny, es vanta de la seva unió mentre construeixen tanques frontereres més altes i es delecta com a exemple d'integració social quan discrimina indiscriminadament a les persones pel seu color de pell i origen.

Per tot això, senyors dirigents europeus, a mi doneu-me més Drets Humans, perquè dels vostres xenòfobs valors occidentals ja n'estic molt servit.

Moha Gerehou - ELDIARIO.ES


« PREV
NEXT »

11 comentaris

 1. Malauradament es aquest un mal universal, també a l'Àfrica uns grups ètnics es consideren i s'han considerat superiors a uns altres i de vegades els han estossinat, no tots els dolents són occidentals. El mateix pel que fa als grups ètnics americans d'abans de l'arribada dels europeus.

  ResponElimina
 2. i els asiàtics, si fa no fa

  ResponElimina
 3. d'acord, Moha Gerehou parla des del seu punt de vista d'immigrant i dels valors occidentals que sempre posem per davant nosaltres o els nostres governs.

  ResponElimina
 4. sí, però ja està bé d'autoflagelar-nos

  ResponElimina
 5. No sé si és llegit el llibre Sapiens, allà surt això de les 'xenofòbies' molt ben explicat, a nivell 'universal'

  ResponElimina
  Respostes
  1. No l'he llegit, i ja ho se que tendim a autoflagelar-nos, potser perquè no tenim la cosnciència del tot tranquila i veiem coses que hem fet o han fet els nostres Governs que són les que critica GEREHOU.

   Elimina
 6. Que jo sàpiga els Drets humans de l'ONU, no haguessin estat possibles sense aquests "valors occidentals".

  La vergonya del comerç d'esclaus, per posar un exemple famós, no hagués estat possible sense la col·laboració entusiasta de molts africans de pell fosca.

  Que aixequi la ma qui estigui lliure de...

  ResponElimina
 7. UNS DRETS HUMANS nomès sobre el paper i que a la pràctica no es respecten, ni aquí ni allí.
  D'acord que va haver-hi col·laboracionistes africans, sempre n'hi ha arreu de col·laboracionistes, i hi ha molta gent lliure de culpa, més allá que aquí.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tot és sobre el paper, però aquest paper, el dels Drets Humans, és bàsicament inspiració dels anomenats "valors occidentals". Busque, compare y si encuentra algo mejor cómprelo y le devolvemos el dinero.

   He citat la complicitat d'uns amb el comerç d'esclaus només per destacar que no hi ha ningú "pur", i que de civilitzats i salvatges ho som o ho podem ser tots, ells també.

   Elimina
  2. Doncs si, les males costums s'encomanen de seguida, per cert que a casa nostra families nostrades havien estat traficants d'esclaus, i suposo que en aquells temps es consideraba normal, per què la moral va canviant amb el pas dels temps, i la ética normalment., no sabe no contesta.

   Elimina
 8. Amb la JÚLIA. " Malauradament es aquest un mal universal, també a l'Àfrica uns grups ètnics es consideren...

  ResponElimina