• El missatge dels líders europeus és que tu, salvatge i incivilitzat africà o oriental, ets aliè a uns valors occidentals que són la versió afusellada i xenòfoba d'uns drets humans que l'ONU va parir per a tots per igual.

"Cal protegir els valors occidentals". A ningú se li escapa la quantitat de vegades que els líders europeus han pronunciat aquestes paraules després de cada atac terrorista. Però les seves -a priori- bones intencions contenen un insuportable pudor xenòfob. Què són els valors occidentals? Quins són, per exemple, els valors orientals? És que uns no poden conviure amb altres? Hi ha casos que il·lustren perfectament com de criminalitzadora és l'expressió.

Per exemple, François Hollande fins i tot s'apropia més dels valors occidentals i els anomena "valors republicans", i considera que aquests evoquen indiscutiblement al "laïcisme, la igualtat, el respecte, els principis democràtics i de ciutadania, la lluita contra el racisme, contra l'antisemitisme i contra tots els prejudicis". França, un país que s'arrisca i es posa per bandera principis que ningú en el seu sa judici subscriuria. Va, que aixequi la mà qui no vulgui acabar amb tots els prejudicis.

Fa poc el rei d'Holanda, Guillem Alexandre, confirmava que exigirien als estrangers que s'instal·lessin al seu país la signatura d'un document de compromís amb els valors holandesos, "especialment els principis democràtics de la separació entre Església i Estat, i les llibertats de credo i expressió". Òbviament els holandesos no han de signar aquest document perquè clar, són els seus valors, neixen amb ells i els alleten des del bressol.

En la mateixa línia que el seu homòleg holandès va parlar el monarca espanyol, Felipe VI, el mateix que no dubtarà a defensar la igualtat que promulguen els Drets Humans mentre descansa sobre el seu tron​​d'inviolabilitat. Davant l'Assemblea General de l'ONU, casa de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, el rei va demanar als refugiats i migrants "respectar els valors que han de ser observats en els països d'acollida". Té el seu mèrit esmentar valors excloents davant l'organisme que els va fer universals i no riure a la cara de la resta, i més quan es té un càrrec que aixafa el principi d'igualtat.

Traduint aquestes petites mostres d'un catàleg més ampli, el missatge dels líders europeus és que tu, salvatge i incivilitzat africà o oriental, ets aliè a uns valors occidentals que són la versió afusellada i xenòfoba d'uns drets humans que l'ONU va parir per a tots per igual.

Els valors occidentals no existeixen i tampoc són els pares. El real és el respecte als drets i a les llibertats, sense distincions esbiaixades que enalteixen a qui s'apropia dels Drets Humans per occidentalizar-los i blanquejar-los.

Europa en el seu conjunt llueix bé el reflex de la faula dels valors occidentals. S'auto anomena capdavanter de la llibertat a l'hora que polítics d'idees repressives guanyen terreny, es vanta de la seva unió mentre construeixen tanques frontereres més altes i es delecta com a exemple d'integració social quan discrimina indiscriminadament a les persones pel seu color de pell i origen.

Per tot això, senyors dirigents europeus, a mi doneu-me més Drets Humans, perquè dels vostres xenòfobs valors occidentals ja n'estic molt servit.

Moha Gerehou - ELDIARIO.ES