La noticia és preocupant: Colpegen a diversos homes a França perquè les seves dones anaven en pantalons curts - Dues dones franceses, acompanyades dels seus marits, un germà i els seus fills, de 10 i 14 anys, anàven diumenge passat amb bicicleta i patinaven pels carrers de Toulon (França ), quan van ser increpades per un grup de deu homes per portar pantalons curts, que els agressors van titllar de "inapropiats". Després d'això es va iniciar una baralla entre els homes i les parelles de les dones, que van sortir a defensar-les, informa 'Le Figaro'.
Els atacants, que les van titllar de "putes" i els van engegar a "anar nues", van acabar ferint als acompanyants de les dones: un d'ells va patir múltiples factures facials, mentre que l'altre va acabar amb el nas trencat.
Dos sospitosos de la refrega, de 17 i 19 anys d'edat, van ser detinguts dimarts passat. Tot i que no s'ha revelat la identitat, nacionalitat ni religió dels agressors, nombroses persones així com polítics locals no van trigar a fer-se ressò del que ha passat i relacionar-lo a través de les xarxes socials amb l'islam i la controvèrsia provocada aquest estiu al voltant del burquini .
La notícia va ser compartida en les xarxes sota el 'hashtag' #TousEnShort ( 'Tots en pantalons curts') i amb fotos pròpies per expressar el suport dels internautes a les víctimes.
Entre els que van criticar l'incident es troba un representant del partit de dretes Front Nacional a Haute-Garonne, Julien Leonardelli, que va denunciar que la "xaria s'ha instal·lat a Toulon".
No es tracta d'un acte aïllat, es tracta d'un acte d'ingerència en els assumptes i maneres de ser i comportar-se dels ciutadans i ciutadanes d'un país per part d'estrangers extremistes, i és intolerable, cal eradicar aquest tipus de actes ja!, quan dic que tots els musulmans han de ser expulsats d'Europa no ho dic per que si, ni per racisme, ho dic per higiene democràtica, i és que no hi ha altra solució, s'aniran encoratjant i cada vegada aniran a més, insisteixo, no és un problema de racisme, és pura i simplement un acte de supervivència.

Aquest últim pàrraf, potser no l'hauria d'haver escrit, és xenòfob, racista - potser - però diria que no hi ha altra solució, aquests aldarulls aniran a més si no es prenen mesures i s'hi posa fre, i com això és molt difícil, aquí tenim un problema difícil de resoldre, un problema que amb bonisme i diàleg i suposada comprensió vers l'altre, no es solucionarà, l'irracional no entén la raó. No es tracta d'un xoc de cultures, és tracte d'una manipulada guerra religiosa i estem en el camí de perdre-la, per bonisme i excessiva transigència amb qui no en té, ni d'una cosa ni l'altra.