Comentaba ahir el premi al millor 'croissant artesà' d'Espanya, obtingut per la pastisseria Canal de Barcelona.

En la informació dels diaris no hi sortia la foto del 'croissant' guanyador, que entenc és el d'aquesta pàgina web de la propia pastisseria, però, ai las, hi ha un però, això de la foto no és un 'croissant' 'comme il faut', tot i que el 'croissant' no és un invent francés, i per tant el premi se'ls hi hauria de retirar. A aquest 'croissant' li falta la part millor del 'croissant', les banyes, i li falten no per una questió menor, el croissant autèntic té banyes. 
S'en queixàven ahir els del versióRAC1 de la manca de banyes precisament en uns crusants que els hi havien enviat els de la Pastisseria Canal, i servidor estaria amb en Peyu, millor els crusants de llard, pel meu gust clar.

Els seus orígens semblen remuntar-se a la ciutat de Viena, on es van crear per a commemorar la fi del setge de 1683 pels turcs. La paraula 'croissant' significa 'creixent' en francès, per raó de la seva forma de lluna creixent, que és el símbol de l'Islam, d'ací la forma del 'croissant' autèntic, de mitja lluna. a banda, en català s'hauria d'escriure crusant i en castallà croasán. O sia que ni premiats ni organitzadors tenen molt clar com ha de ser un autèntic crusant, ni tan sols saben dir o escriure correctament el seu nom. País!