SOBRE LA SOCIETAT DEL CONEIXEMENT


"Fa molt que es parla de la "casa intel·ligent", que regula per si sola la calefacció i la ventilació, o de la "nevera intel·ligent", que encarrega al supermercat la llet que es va a acabar. Noves creacions són el "cistell de la compra intel·ligent", que crida l'atenció del consumidor sobre les ofertes especials, o la "raqueta intel·ligent", que amb un sistema electrònic embotit permet al tennista d'un servei especial, molt més potent. 
Serà aquest l'estadi final de l'evolució intel·lectual moderna? Una grotesca imitació de les nostres més trivials accions quotidianes per les màquines, conquistant així una consagració intel·lectual superior? La meravellosa societat del coneixement apareix com a societat de la informació, perquè s'obstina a reduir el món a un cúmul d'informacions i processaments de dades, i a ampliar de manera permanent els camps d'aplicació dels mateixos".  Robert Kurz.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Te recomiento la peli PLAYTIME , de Jaques Tatí (1949)
  La idiotez siempre ha estado presente entre nosotros.
  No debes temer. Hazte de una célula de resistencia.

  ResponElimina
  Respostes
  1. EM FARÉ PERIQUITU! per començar. Pobre Tati, ara no podria fer pel·lícules, li prendrien la pipa i sense ella no seria el mateix, com Bogart, Montand o Lucky Luque, amb la cigarreta

   Elimina
 2. http://www.20minutos.es/noticia/463718/0/censura/pipa/hulot/

  ResponElimina
 3. El gran Tati romandrà per sempre més en la millor història del cinema i de l'Art. Quan veig les seves pel·lícules encara m'emociono, encara em diuen coses, sempre en trobo de noves, són pel·lícules vives, al menys per a nosaltres.

  En qualsevol època a regnat aquesta estupidesa de la que sembla parleu amb molta insitència i molt poca misericordia cristiana. Sembla que us té obssesionats. En qualsevol època han prosperat els més vius, els més intel·ligents, els més llestos, els que saben discernir el dit del que el dit assenyala, sempre ha estat així i sempre la gent, les multituds, la massa, és alhora imprescindible, un bé, una bondat, i una rèmora, però mai pot ser una molèstia, si ho és és que l'argument és erroni.

  ResponElimina
 4. L'altre dia el Gregorio Luri publicava una nova versió del conte de la Blanca neus. Era realment vomitiu i una mostra més de com alguna gent pot arribar a ser més que estúpida, port arribar ser imbècil.

  ResponElimina
 5. si mires l'enllaç al metro de Paris li varen posar una cfeiu groga o una flor (depén) a la pipa. És pot ser més idiota?

  http://www.20minutos.es/noticia/463718/0/censura/pipa/hulot/

  ResponElimina
 6. Ja vaig veure el conte de la Blancaneus. Marededéu, quin desastre...., aqmb sort el bolets seràn verinosos i l'espitxaràn tots dos.

  ResponElimina
 7. Mes aviat anem cap a la societat del "desconeixement".

  Tinc un mal somni recurrent : em barallo amb el "Hal 9000", l´ordinador assasí de 2.001. I al final, no puc desconectar-ho.

  Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. jo diria que fa una temporada que ja hi som, i ens hi hem instal·lat....

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada