BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » ¿POT SER CANCERÍGENA LA GESPA ARTIFICIAL?

¿POT SER CANCERÍGENA LA GESPA ARTIFICIAL?

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 9 d’octubre de 2016 - 9.10.16


La Reial Associació de Futbol dels Països Baixos (KNVB, per les seves sigles en holandès) ha demanat realitzar més investigacions sobre els possibles efectes cancerígens de substàncies presents en la gespa artificial dels camps, va informar aquest dimecres el portal de notícies DutchNews.

D'acord amb la KNVB, és necessari confirmar si els carcinògens dels grànuls de cautxú, fabricats amb pneumàtics vells i utilitzats en la gespa, poden acabar al cos dels esportistes. Encara que el 2006 la KNVB ja va encarregar un informe a la consultora Industox, els resultats van ser "massa generals", va precisar DutchNews.

A principis del 2016, la Comissió Europea va ordenar una investigació sobre les conseqüències d'utilitzar productes de cautxú, incloses les petites partícules en la gespa artificial, els resultats de la qual es publicaran a finals d'aquest any. A més, als Estats Units, el govern ha encarregat un informe similar. "Com a toxicòleg, no jugaria en aquests camps perquè no en podem realitzar una avaluació adequada dels riscos, va declarar el professor de la Universitat d'Utrecht Martin van den Berg al programa de televisió 'Zembla'.

Si no fos per que ja ens coneixem, la noticia es preocupant, la majoria de la mainada pre-adolescent, almenys a casa nostra juga en camps de gespa artificial, que per això va servir el famós 'plan E' de Zapatero, i dic ja ens coneixem, per què em temo que la preocupació de la federació holandesa és exigerada, o respón a algun interès més fosc que se m'escapa. Deu ser alló que si una persona juga 80 anys cada dia en un camp de gespa artificial, als 90 pot ser que tingui un càncer. 
Prou que mengem embotits cada dia i anem tirant de la rifeta per preocupar-nos ara d'això, car si ens hem de preocupar, és per preocupar-se, començar a demanar explicacions i exigir responsabilitats. La culpa: de Zapatero.SHARE

- Francesc Puigcarbó

4 Comentaris :

 1. Y el cuero de la pelota, fabricado con plástico sintético.
  Y el envoltorio del jamón dulce, puro plástico.
  Y el papel Albal de aluminio y de plástico trasparente
  Y el ascensor de casa que me deja en el 2º cuando le estoy apretando al 4º y el capullo se para y ya no quiere subir.

  ResponElimina
 2. viure és cancerígen, vet-ho aquí

  ResponElimina
 3. i encara que no tinguis càncer tambè t'acabes morint. LLevat d'Eduard Punser que diu que no està demostrat que ell s'hagi de morir.

  ResponElimina