En la mesura que realment pugui arribar-se a "superar" el passat, aquesta superació consistiria a narrar el que va succeir. L'historiador dels temps moderns necessita d'una especial precaució quan s'enfronta amb opinions acceptades que asseguren explicar tendències completes de la Història, perquè l'últim segle s'ha produït incomptables ideologies que pretenen ser les claus de la Història i que no són més que desesperats intents d'escapar a la responsabilitat. HANNAH ARENDT
Mentre França, Estats Units, Itàlia o Portugal tenen un dia concret per celebrar la seva diada nacional, España no, el dictador va morir al llit per vergonya de tots. La cel·lebració de demà és una prova que no hem superat el passat, no hem acabat de narrar-lo ni de tancar totes les ferides, i la sorprenent celeritat de la justicia en actuar contra l'Ajuntament de Badalona, n'ès una altra prova. ¡Atado y bien atado!
Lo que se y que veo es que todos somos de conveniencia, no sólo los Pujol.
ResponEliminaLo que se es que cuando llevaba el personal, los Testigos de Jehová, a los que prohibí hicieran proselitismo dentro de la empresa, despotricaban de la Navidad, pero ninguno de ellos dijo jamás que la paga que iba incluida se la metiera la empresa por el culo.
Lo que se, es que odiamos a Franco, asesino, dictador, apreta cuellos, tirano y todo lo demás, pero ninguno de CCOO, de UGT, de la CNT y demás, se negó nunca a cobrar la paga extra que puso el 15 de julio de 1947 y que doblaba la semanada, excepto los que trabajaban en los bancos que cobraban por meses, que esos cobraban doble.
Lo que se es que nadie que se cague en el rey ha hecho ascos a la paga doble que se aprobó en 1978, bajo la onomástica del rey para suprimir lo que quedaba feo, que era la instauración de la paga por Franco, pero a la que nadie, excepto los patronos (hay que joderse) queria dejar de percibir.
Aquí, los primeros cuentistas hemos sido los de abajo, ni Franco, ni el Borbón, ni la patronal, y no me vale que se diga que el obrero se la merecía, quien se la merecía fueron el millón de muertos que quedaron en los campos de la guerra, y que si se llegan a enterar que después de la misma, y los mismos que quedaron vivos y de su bando, jamás renegaron de una paga en celebración de efemérides propias, al igual no hubieran dado la cara y la vida por aquello.
Si, FRANCESC, todo atado y bien atado, pero los de abajo hay cosas que jamás les ha interesado desatar. Las pagas, por ejemplo. esas bien que las celebraban.
Un abrazo
ho sé, ho acabo de comentar al teu bloc,
EliminaPor cierto, no se de ningún autónomo (emprendedores que les dicen los del diseño de las palabras), ni de ningún empresario, que cobraran pagas extras, y menos en Navidad, donde los días marcados por el calendario son 31 y tenemos 4 festivos propios, el 6 y el 8, Inmaculada y Constitución, veremos que pasa con el puente del 7; y el 26 San Esteban, veremos que pasa con el de Navidad, por lo que de 31 días tenemos una semana sin curro, un puente en puertas y la querencia de los Sindicatos de trasladar el 25 que cae en domingo a un día laborable.
ResponEliminaAsí no hay autónomo ni empresa que aguante. Si a eso sumamos las empresas de semana inglesa, nos encontraremos que de un mes de 31 tendremos 11 sin trabajar, un puente que se puede dar y las el traslado del 25 a un laborable, o sea 12 ò 13 días sin curro.
Para terminar. De esto nadie se queja.Nadie.
Me sorprenden muchas cosas, y una de ellas es el poco respeto que nos tenemos los obreros a nosotros mismos, empezando por los sindicatos.
Salut
Miquel, la paga extra des de fa molt, és el sou pactat anual dividit per 14. encara que moltes empreses ja no la paguen, i la inclouen en la nómina del més. Els autònoms estan deixats de la ma dels déus io dels homes, i els sindicats són uns mers comparses que no signifiquenn res.
EliminaAls EUA aquest problema no el tenen, en primer lloc el 4 de juliol i l'11 de setembre són els únics festius que cauen al dia quer cauen, la resta de cel·lebracions cauen en dillusm, que en aixó igual que els britànics, són molt pragmàtics. A Vermont que és un nestat molt progresista, han decidit deixar de cel·lebrar el Columbus day (dia de Colom) i lp'han substituit pel dia dels poble indígenes, i no ha passat res, però clar, Vermont, i els EUA són un Estat, un pais democràtic, que no seria precisament el cas d'Espanya, on el ministre espia, mentider compulsiu, condecorador de marededéus. fill de feixista franquista i amb àngel de la guarda propi tracta d'indigents mentals als qui parlen de genocidi a Amèrica. Estic molt cabrejat Miquel i és rar amb mi que saps no m'atabalo per a quasi res.
salut
Jo tret de sant Jordi i els aniversaris familiars i amicals no celebro res. I el día de sant Jordi es laborable. En quant a les pagues en tinc dotze i enlloc i surt Franco ni cap borbo. L,onze de setembre el celebrem perque el meu pare va neixer aquest día. Si el meu besavi aixeques el cap no se que ens diría, algo bo, si ha pogut tornar.. Com que no celebro res de les que ja he dit no m,importaría treballar ni el día de la hispanitat ni l,onze de setembre, jo sincerament preferiría canviar aquets dies a compte de l,aniversari d,algú a qui estimo o del meu aniversari, que aixo si que sería tenir cura de l,obrer...en quant a l,abiol doncs es un pobre home, que ja ningu l,escolta i de tant en tant fa aquestes cosetes perque parlem d,ell, i aixi ell no cal que justifiqui als seus camarades que no dona la talla..si aixo es la feina que ha de fer aquí no es preocupin que la fa..
EliminaA casa tampoc som de cel·lebrar, aniversaris i Nadal per que mira, per rutina, Nadal Sant Esteve i reis. Ara per que hio ha el whatsapp fins i tot molts em feliciten pel sant, però com m'en vaig donar de baixa del whatsapp, ja m'ès igual.
EliminaSalut, Francesc.
ResponEliminaPaso palabra, porque estoy haciendo una entrada de este tema...
ResponEliminapeligro a la vista, Gamonal al ataque, marededéu.....
Elimina