No entenc com encara no li han donat el premi Nòbel d'economia a l'Illa 'Tórtola', una de les illes Verges de l'imperi Britànic. A finals dels anys 70 les autoritats d'aquesta industriosa i treballadora illa van crear un marc legal perquè es transformés en un dels principals paradisos fiscals del planeta. Actualment hi ha prop de 600.000 companyies inscrites en les BVI, de les quals 400.000 estan actives. Cadascuna paga un mínim de 350 dòlars l'any. La inscripció és un segell que autoritza a l'empresa a realitzar operacions financeres a l'illa. Amb aquesta estructura, serveis financers i turisme són els principals ingressos d'aquest país que no supera els 30.000 habitants. Que prenguin nota i exemple els del Govern després del 9N. A sortir de l'euro i a veure com s'aixeca del no res tot un país pròsper i ecologicament sostenible. SOM-HI!. Catalunya serà paradís fiscal o no serà.

Ah! en aquesta bonica illa és on es veu que hi ha els dinerons de CR7 dels sis primers anys de CR7 al Madrid, Tollin Associates, una companyia radicada a un apartat postal a la ciutat de Road Town a illa Tórtola, va protegir els seus 74.800.000 en ingressos publicitaris. El 2015, dues empreses del Carib en el mateix paradís fiscal i amb la mateixa direcció que Tollin, Adifore Finance i Arnel Services, li van comprar els seus drets d'imatge fins al 2020 per altres 75 milions. L'operació es va realitzar a través de Mint Capital, companyia vinculada a l'empresari Peter Lim, i va acabar en un compte suís del jugador.
Ronal do va generar així gairebé 150 milions d'euros en publicitat i, gràcies a l'opacitat de la seva estructura, al principi només va pagar, directament al fisc espanyol, 5,6 milions per això, menys del 4% del total. Ho va fer a més d'una tacada, en la campanya de la renda de 2014.