El líder de Podem Albano Dante Fachin ha aixecat polseguera per la seva opinió sobre 'La Marató'. En un article al seu blog penjat aquest diumenge mentre a TV-3 ja sonaven els telèfons per recaptar diners per a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, Fachin va considerar que aquesta 'teletó' és un "Verkami per rentar la cara al frau".

El diputat de Catalunya Sí que es Pot va argumentar que 'La Marató' "és una iniciativa al voltant de la qual es congreguen moltes persones i entitats mogudes per un sincer sentiment de solidaritat i voluntat d'ajudar", però va subratllar que la investigació sobre malalties no s'hauria de sostenir sobre les recaptacions d'una "col·lecta" patrocinada per empreses "que lluiten, dia sí dia també, per no pagar impostos" i que, al seu parer, "no són cap exemple de solidaritat" perquè estan "directament relacionades amb l'elusió i l'evasió fiscal a escala industrial".
Té i no té raó Albano Dante, car tot el que diu és cert, començant a més a més per què el telèfon de la Marató és un 905, però tambè hauria d'entendre que aquests diners no sobren i van a parar als llocs correctes que de no ser per la marató i amb les retallades, no podrien investigar moltes d'aquestes  malalties minoritaries. Sóc dels primers en haver criticat la Marató i el seu bonisme nadalenc, aquesta solidaritat a l'estil Frank Capra que permet alleujar males consciències per cinquanta euros o menys, però aquest bonisme solidari dona un resultat en el cas de la Marató del diumenge de 9 milions d'euros. Benvinguts siguin! la Comunitat científica ben contenta que estarà. Dit això i tornant al començament, Albano Dante té raó, la Marató no deixa de ser un Verkami, encara que hi colabora la Caixa que té la seva obra social etc etc i tambè els seus desnonaments, i més d'una empresa sospitosa habitual, però el resultat és que ja que el Govern no arriba on hauria d'arribar, una vegada més ho fa la societat i els investigadors disposaran d'un finançament que de no ser per la Marató no el tindrien.
Deien ahir a la tertulia de Rac1 que aquest senyor ho feia per fer-se notar, no diré que no, avui en dia la majoria d'indigents mentals de la política viu a Twitter piulant bestieses per cridar l'atenció, per cert, pantalla aquesta que ja he superat, de fet hi vaig estar quatre dies, però el que és cert, és que el Sr. Albano Dante posa el dit a la nafra en el tema de la Marató. Catalunya serà un país normal i avançat quan no calgui fer cap Marató i de passada TV3 informi fefaentment no dictatorialment, o sia, a través del dit de qui mana.