ÚLTIMS ESCRITS:
latest

LA MARATÓ DEL 905


El líder de Podem Albano Dante Fachin ha aixecat polseguera per la seva opinió sobre 'La Marató'. En un article al seu blog penjat aquest diumenge mentre a TV-3 ja sonaven els telèfons per recaptar diners per a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, Fachin va considerar que aquesta 'teletó' és un "Verkami per rentar la cara al frau".

El diputat de Catalunya Sí que es Pot va argumentar que 'La Marató' "és una iniciativa al voltant de la qual es congreguen moltes persones i entitats mogudes per un sincer sentiment de solidaritat i voluntat d'ajudar", però va subratllar que la investigació sobre malalties no s'hauria de sostenir sobre les recaptacions d'una "col·lecta" patrocinada per empreses "que lluiten, dia sí dia també, per no pagar impostos" i que, al seu parer, "no són cap exemple de solidaritat" perquè estan "directament relacionades amb l'elusió i l'evasió fiscal a escala industrial".
Té i no té raó Albano Dante, car tot el que diu és cert, començant a més a més per què el telèfon de la Marató és un 905, però tambè hauria d'entendre que aquests diners no sobren i van a parar als llocs correctes que de no ser per la marató i amb les retallades, no podrien investigar moltes d'aquestes  malalties minoritaries. Sóc dels primers en haver criticat la Marató i el seu bonisme nadalenc, aquesta solidaritat a l'estil Frank Capra que permet alleujar males consciències per cinquanta euros o menys, però aquest bonisme solidari dona un resultat en el cas de la Marató del diumenge de 9 milions d'euros. Benvinguts siguin! la Comunitat científica ben contenta que estarà. Dit això i tornant al començament, Albano Dante té raó, la Marató no deixa de ser un Verkami, encara que hi colabora la Caixa que té la seva obra social etc etc i tambè els seus desnonaments, i més d'una empresa sospitosa habitual, però el resultat és que ja que el Govern no arriba on hauria d'arribar, una vegada més ho fa la societat i els investigadors disposaran d'un finançament que de no ser per la Marató no el tindrien.
Deien ahir a la tertulia de Rac1 que aquest senyor ho feia per fer-se notar, no diré que no, avui en dia la majoria d'indigents mentals de la política viu a Twitter piulant bestieses per cridar l'atenció, per cert, pantalla aquesta que ja he superat, de fet hi vaig estar quatre dies, però el que és cert, és que el Sr. Albano Dante posa el dit a la nafra en el tema de la Marató. Catalunya serà un país normal i avançat quan no calgui fer cap Marató i de passada TV3 informi fefaentment no dictatorialment, o sia, a través del dit de qui mana.
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Aquest senyor no em resulta simpàtic però odio la Marató, com ja he manifestat en moltes ocasions. La bona finalitat no ha de justificar els mitjans, l'espectacle que munten em fa molta angúnia i cada any més.

  ResponElimina
 2. Jo no la miro fa molts anys, no dic que la odio pero si la detesto cordialment, aquesta mena de solidaritat em provoca tambè angoixa, pero...., per altra banda, aquests diners que no posa el Govern són bons i ben vàlids per ajudar a investigar. Per cert, el 905 és de pagament, o sia que dona benefici a telefónica....

  ResponElimina
 3. Lo que tenía que decir ya lo dije en la página de JÚLIA.

  Por cierto, Marató la tuvo Francisco, no hombre no, el Papa no...Francisco es un señor que está en la puerta de T de C, y el domingo se repartían, después de la primera comida, unas mochilas con una sudadera de invierno (muy chula por lo que vi), jabón, espuma de afeitar, y varias cosas más. Y a las mujeres sólo les variaba lo higiénico. Bien, a lo que voy. Se esperaba unos 380 personas (como dada domingo, más menos), pero cuando por la calle, por lo que parece les veían salir con la mochila y mirando lo que había dentro, aquello hizo de efecto boomerang, y se presentaron a mogollón. No se cuantos. El pobre Francisco, como se quedó sin mochilas casi sale por pies, y hubo de venir la Urbana.
  En fin, las cosas se organizaron mal queriendo hacerlas bien, y la próxima vez lo tendrán que hacer de otro modo.

  El viernes voy a desarmar dos jamones y cortarlos a lonchas finas. Ha sido obsequio de una señora que hace su marató particular.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. BONS PERNILS, es la solidaritat sense aldarulls ni soroll mediàtic,

   Elimina