La ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, referint-se a la Mare de Déu de Loreto aquest dijous a Sevilla segueix l'exemple de companyes com Fátima Báñez o Esperanza Aguirre. En tot cas, el palmell en les referències religioses se l'ha endut l'exministre Jorge Fernández Díaz, amb sengles condecoracions per a imatges a Andalusia, el seu àngel de la guarda i Santa Teresa de Jesús

A Andalusia ja no sorprèn que un membre d'executiu de Mariano Rajoy s'encomani a verges o directament les condecori, si bé no per això deixa de xocar en actes institucionals, com quan aquest dijous, en el lliurament del primer avió militar A400M a Sevilla, la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, li ha demanat "ajuda" a la Mare de Déu de Loreto, patrona de l'Exèrcit de l'Aire, expliquen a eldiario.es

El costum ja l'havia inaugurat el 2012 la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, revalidada amb el nou executiu de Mariano Rajoy, la 'inefable' Fátima Báñez. No va dubtar a agrair a la Verge del Rocío, tan de la seva terra, Huelva, la seva ajuda per sortir de la crisi. De reconegut fervor per tot el que té a veure amb el Rocío, va afirmar durant una visita a l'Ajuntament d'Almonte, amb motiu de l'Any Jubilar Mariano del llogaret: "Ens ha fet un regal a la nostra sortida de la crisi i en la recerca del benestar tots els dies dels ciutadans", ja que fa quatre anys ja donava la ministra per superada la recessió.

Un exemple que per cert va agradar a una altra popular, l'exalcaldessa de Madrid Ana Botella qui, estant encara en el càrrec, va emular a Fátima Báñez i aprofitant la Festa de la Paloma l'estiu de 2014 li va demanar més feina. I sense sortir de la capital, la portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, s'encomanava recentment a la Verge de l'Almudena després de conèixer els resultats de les eleccions generals als EUA: "Cal confiar i demanar-li que Donald Trump sigui un bon president per als americans i per a tots els altres".

Però sens dubte la palma se l'emporta l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, una de les baixes en el nou Consell de Ministres. Estant en el càrrec va condecorar amb la Creu de Plata de la Guàrdia Civil a la Santíssima Verge dels Dolors d'Archidona (Màlaga), en principi amb un honor atorgat pels que hagin demostrat "col·laboració" amb el cos. Menció que va arribar després d'un recurs de l'associació Europa Laica per la Medalla del Mèrit Policial que el mateix ministre havia signat per a la Verge de l'Amor de Màlaga, si bé es va fer extensible a la Confraria de 'Jesús el Rico', amb personalitat jurídica pròpia, per aconseguir l'aval als tribunals. I ho va aconseguir. 
No sempre són advocacions marianes. També s'ha reclamat la intercessió de sants. De fet, l'exministre va atribuir a Santa Teresa de Jesús, morta fa cinc segles, la seva mà perquè Espanya surti de les seves dificultats. És clar que, en aquest cas, el context es prestava per a això perquè estava a Fitur presentant la ruta 'Huellas de Santa Teresa'. "Santa Teresa parlava de temps durs, i estic segur que a hores d'ara estarà sent una important intercessora per a Espanya en aquests temps també durs que està travessant", ha comentat.
Però sens dubte, el que més joc va donar per bromes, especialment en xarxes socials, va ser quan Jorge Fernández Díaz va declarar en una entrevista per a La Vanguardia, que no en un acte institucional, que té un àngel de la guarda, de nom Marcelo, del que tira sobretot perquè l'ajudi a aparcar el seu cotxe. 

És ben cert que Déu els cria i les verges els ajunten. Marededéu!