Encara que recaragolant el llenguatge ho negui, el Govern ha apujat els impostos. És una decisió que es veia a venir quan en campanya electoral van dir que no els apujarien. Convé no oblidar que una de les característiques de Mariano Rajoy ha estat dir una cosa en campanya electoral i fer la contrària un cop ha guanyat les eleccikons. És, en aquest sentit, més que previsible, com tant li agrada presumir. Les paraules no són mai innocents, i aquest Govern abusa amb molta barra dels eufemismes. El Ministre d’Hisenda ha dit, sense posar-se gens ni mica vermell, que 'no hi havia una promesa electoral de no apujar els impostos', i s'ha quedat tan ample. I és que en el fons, malgrat les seves mentides, li hauríem d’estar agraïts al Sr. Montoro, que, segons ha dit -sense enrojolir-, apuja els impostos de les begudes ensucrades perquè hi hagi menys greixos. Que bonic, gràcies al ministre d’Hisenda, es reduiran els obesos a Espanya. Pagarem una miqueta més cares les begudes, però tot serà per la nostra salud. I és que el Sr. Montoro es preocupa i vetlla per la nostra salut, i nosaltres desagraïts encara el titllem de mentider
Nosaltres que insolidaris i rucs, no sabem veure que el Govern ens fa un favor, aquestes apujades d'impostos que no són apujades pero si ho són sense ser-ho, són pel nostre bé, no per recaptar més.
Ah! i aquesta falàcia de dir o insinuar que aquest impost a les begudes ensucrades ha estat creat per  desactivar el que pretenia posar la Generalitat de Catalunya, no és certa. Perjudicar les finances del Govern de Catalunya, ells mai ho farien. Són massa dialogants.