A vegades dona la sensació que ens l'agafem, o millor dit, se l'agafen amb paper de fumar i tot s'hi val per fotre llenya contra Catalunya o l'independentisme Catalá. Ho dic perqué avui el diari el Mundo publica: 'Puigdemont usa a los Reyes Magos para adoctrinar en el soberanismo', lo qual no és cert, pero publicat queda com una fal·lacia més contra el President i el món sobiranista.
Això ve a col·lació amb la tradició? des de fa 4 anys a la cavalcada de Reis a Vic de lluir fanalets amb l'estelada promocionada per l'ANC i que aprofitant que aquest any es transmet per TV3 tindrà més ressó. I el que em pregunto és: cal?, ho dic perquè la cavalcada és la festa de la mainada a la Nit de Reis i no hi té res a veure la política, car seria d'agraïr desintoxicar-nos de tan en tant del procés que prou esgotats ens té, i la cavalcada de Reis podría ser un dels llocs on fer-ho, perquè no aporta res encara que tampoc sigui tan negatiu com ho veuen alguns, pero si és com un tret al peu del sobiranisme que dona carnassa a la Brunete mediàtica per atacar-los, com es veu amb el titular de el Mundo avui que deia abans, o a la Razón, on també hi posen cullerada al seu editorial.  Com diria aquell: 'se lo han puesto a huevo'.
Fins i tot el Mariano Rajoy, que no sap mai res ni opina de res, ha dit que això dels fanalets no està bé, mentre desconeixia - segons deia - la resolució del Consell d'Estat sobre Trillo i l'accident del IAK 42... 'de esto hace mucho tiempo y no tengo nada que decir'.