El senador d'ERC i ex jutge suspès per haver redactat una constitució per a una eventual Catalunya independent, Santi Vidal, va pronunciar la tardor passada un seguit de conferències, sota l'empara de l'ANC, en què explicava els suposats plans del Govern per aconseguir fer efectiva la separació. 
La publicació aquest dijous a la Vanguardia d'algunes de les afirmacions de Vidal, en què assegurava que el Govern té "dades fiscals" obtingudes "de manera il·legal", han desencadenat ja una agra tempesta política. Tant l'executiu català com ERC s'han afanyat a negar que s'hagi comès cap il·legalitat mentre que els partits de l'oposició ja han començat a reclamar explicacions.
I ja la tenim armada, es tracta d'un tret al peu en tota regla, de la mateixa manera que el Tato en un partit de fúbol va agredir a un árbitre: Otia el Tato, lo que ha hecho el Tato.....eze Tato a la puta calle..., narraba esvalotat un periodista que retransmetia un partit de tercera divisió. L'exjutge bocamoll Santi Vidal, ha agredit al seu partit i a l'àrbitre del procés. Ete Tato a la puta calle, per frívol, irresponsable i bocamoll, encara que possiblement tot o gairebè tot el que diu sigui cert. El Govern ho nega tot com és preceptiu, però l'ombra del dubte ja s'ha instal·lat. Aquí dona la sensació que en el personatge hi ha un desmesurat afany de protagonisme, i que de fet, d'això va el procés si és que va seriosament a l'hora de prendre mesures respecte a dades dels seus ciutadans i de financiació futura de cara a l'escissió.