QUE RAJOY POTSER NO SAP - Sí, el PP va demanar la nul·litat del cas Gürtel. L'advocat del partit es va sumar a la petició de Luis Bárcenas i altres imputats d'aquest cas de corrupció perquè el judici no arribés tan sols a celebrar-se. Van usar la mateixa tècnica que, amb el cas Naseiro, els va funcionar: anul·lar les proves per suposats defectes de forma. Aquesta vegada no va colar i per això hi ha aquests dies un judici i hi haurà aviat una sentència, malgrat els intents del PP.

El PP va demanar la nul·litat del cas Gürtel fa tres mesos i el president d'aquest partit, fins aquest dijous, diu que no es va assabentar. "Aquí m'ha sorprès vostè, no estava al corrent", va respondre Marí Rajoy en una entrevista a Onda Cero on no se sap què és pitjor: que realment no sabés res del que ha fet el seu partit per tapar el cas Gürtel o que menteixi amb tanta tranquil·litat.

Ja que Mariano Rajoy no s'assabenta, o no vol recordar, aquí van set coses més sobre la Gürtel que el president del PP hauria de conèixer.

1. El PP va torpedinar la investigació de la Gürtel des del primer moment. Rajoy va qualificar la investigació d'una "trama contra el PP" en una roda de premsa que convé recordar. El líder del PP, Mariano Rajoy, durant la roda de premsa que va oferir al febrer de 2009 després de la reunió del Comitè Executiu Nacional del seu partit convocada amb caràcter d'urgència per analitzar la situació derivada de la investigació del jutge Baltasar Garzón a una suposada trama de corrupció.
A la foto de la roda de premsa on Rajoy va denunciar la "cacera contra el PP" i la recusació contra el jutge Garzón, estava Ana Mato, la qual va viatjar amb els seus fills a Disneyland París en classe Gürtel i mai va veure els cotxes de luxe que li pagava Correa al seu marit. Estava Francisco Camps, el que acceptava tot tipus de regals de la trama que portava contractes públics de la Comunitat Valenciana mentre s'ocupava de les seves campanyes electorals pagades en B. Estava Ana Botella, la qual va tenir a Francisco Correa de testimoni del casament de la seva filla en un convit a el Escorial on el cap de la Gürtel també va pagar part de les factures. Estava Esperanza Aguirre, la qual va arribar a presidenta de la Comunitat de Madrid en una campanya pagada a l'Gürtel amb diners de Fundescam, la qual que va nomenar conseller a l'imputat López Viejo, la qual va lliurar a la Gürtel 8 milions en contractes públics de forma bastant irregular.

2. El PP es va presentar com a acusació en la Gürtel i la justícia els va haver d'expulsar. El PP argumentava que eren "víctimes" de la trama Gürtel i amb aquesta excusa es van presentar com a acusació popular. La seva 'acusació' va consistir en una altra defensa més: els advocats del partit es van dedicar a protegir al seu tresorer imputat, Luis Bárcenas. L'estratègia era tan clara que l'Audiència Nacional els va expulsar del cas.

3. El PP va intercedir amb el jutge Pedreira perquè aixequessin la imputació a Luis Bárcenas. Va ser un treball molt fi del qual es va ocupar, per encàrrec de Javier Arenas, un advocat pròxim al PP: Pedro Gómez de la Serna. Va tenir èxit i Pedreira, en una decisió bastant qüestionable, va aixecar la imputació contra Luis Bárcenas del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. De premi, Gómez de la Serna es va convertir en diputat pel PP. I des del Congrés es va dedicar a aquests negocis de comissionista que avui investiga l'Audiència Nacional.

4. El PP de València va pagar amb diners públics la defensa dels seus acusats en la Gürtel. El grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes va pagar els advocats amb els diners de la subvenció que reben del parlament.

5. El PP està imputat per destruir proves de la Gürtel. L'Audiència Nacional va demanar al partit els ordinadors que havia usat el seu tresorer, Luis Bárcenas. Abans d'enviar-los al jutjat, el PP es va ocupar que ningú trobés res allà. Van destruir els discos durs a consciència: els formatejaren 35 vegades i després els van ratllar, els van trencar i els van tirar a les escombraries.

6. El PP va maniobrar per enterrar el cas dels discs durs. Primer Luis Bárcenas, de forma una mica sospitosa, els va retirar de l'acusació. Després, el PP es va agafar a la doctrina Botín i va demanar l'arxiu. I més tard van recusar a la jutge per intentar així que el cas passés a una altra magistrada, famosa per portar anys intentant arxivar un altre tripijoc popular: el cas dels espies de Madrid. De moment, aquesta estratègia ha sortit malament i la jutgessa que va imputar el partit no ha estat recusada. No dubtin que perseveraran.

7. El PP es va finançar amb diner negre. Així ho han conclòs ja Hisenda, la Fiscalia i dos jutges -Pablo Ruz i José de la Mata en la peça separada de la caixa B. El diner negre va existir al PP des que es va fundar el partit, des dels temps d'AP. Van pagar amb diner negre a la reforma de la seu; també la reforma del despatx de Mariano Rajoy i fins i tot el plasma en què el president es va aparèixer als mitjans per dir que mai hi va haver diner negre al PP. - IGNACIO ESCOLAR - ELDIARIO.ES

I malgrat tot això han guanyat unes altres eleccions, mentre Rajoy no sap res de res en general, aixó si que és un misteri i no el de la Santíssima Trinitat.