La companyia finlandesa HMD Global Oy, propietària dels drets de fabricació dels telèfons mòbils de la marca Nokia, ha presentat a Barcelona un renovat model del cèlebre Nokia 3310, un dels telèfons més populars de la història, amb més de 126 de milions de dispositius venuts des que va ser llançat en l'any 2000.
L'anunci es va efectuar el 26 de febrer al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, ​​en el qual la companyia va presentar altres diversos models dels seus nous telèfons intel·ligents, com el Nokia 3, el Nokia 5 i el Nokia juny (aquest últim ja va ser presentat per la companyia per al mercat xinès).
Aquest llegendari telèfon era conegut per la interminable durada de la seva bateria i la seva gairebé indestructible estructura, i estarà disponible al públic per un preu que rondaria dels 60 dòlars nord-americans.
El renovat Nokia 3310 compta amb diverses característiques que el fan semblar la seva versió original, així com altres que li permetin sobreviure en l'exigent món de la tecnologia actual:
Els usuaris poden triar entre una gamma més àmplia de colors del cos del telèfon, que inclouria tons com el vermell, el verd i el groc. Treballa sota el sistema operatiu Android, però continuarà exercint les funcions d'un telèfon bàsic trucar i enviar missatges de text. El monitor monocrom amb resolució de 84 x 84 píxels és reemplaçat per un de colors, encara que no es convertirà en una pantalla d'alta resolució per no afectar el temps de durada de la bateria.
És una gran noticia, l'avenç més important en telefonía del segle XXI, i que deixa les coses al seu lloc, un mòbil, sense internet, ni whatsapp, que només serveix per trucar i rebre trucades quan sigui realment necessari i com a molt enviar algun SMS si realment cal. No deixa de ser curiós que NOKIA torna als seus inicis encara que no renuncia a presentar altres mòbils intel·ligents, encara que diria que els usuaris d'aquests sofisticats mòbils no ho son tant d'intel·ligents i si addictes a ells. M'en demano un ja!