La gala 'Volem acollir' va ser un espectacle d'actuacions, però també de discursos. Un dels més aplaudits va ser el del periodista Jordi Évole, que va assegurar que "el racisme no té fronteres ni banderes". No obstant, una altra part del seu discurs ha causat enrenou a la xarxa, amb crítiques d'alguns polítics i també defensa d'altres usuaris.

En concret, Évole va criticar la inacció dels polítics en una part del seu discurs: "Penseu, autoritats, que el que esteu aplaudint des de la llotja també neix de la vostra incapacitat política per resoldre aquest tema. I sabem que alguns de vosaltres lluiteu per aconseguir que això no sigui així. Però altres us refugieu i dieu que és un problema de competències. Jo crec que aquest no és només un problema de competències, és un problema d'incompetències".

Les paraules d'Évole van crear polèmica, especialment en l'espai polític de Junts pel Sí. A Twitter, membres del Govern, com la consellera de Treball, i dirigents d'ERC i del PDECat van reaccionar al discurs, Rufián, Munté, Bassa, Tremosa o Llach. I aquí és on no estic d'acord, les crítiques i a més a twitter de membres del Govern a Évole, pensaba que eren coses de l'estil Trump, i consti que no estic massa d'acord amb el discurs d'Évole que va ser molt populatxero i demagógic, però aquesta crítica la podem fer qualsevol de nosaltres, però no el Govern que es passa el dia barallant-se amb tothom i a més per twitter, que és una eina que no s'hauria de deixar en mans dels polítics, és massa perillosa i ells massa indolents i inconsistents mentals per usar-lo.

Dit aixó, si tenia raó Évole en que no hi habia per qué posar a les autoritats en una tribuna, els hi costa barrejar-se amb el poble, pel que es veu. Si voleu escoltar el discurs sencer d'Évole, aquí us deixo el vídeo, encara que aconsellaria escoltar per dur, contundent i clar, el d'Óscar Camps.

.