#VOLEM QUE ACOLLIU...


Anar a una manifestació no costa gaire i tampoc compromet a res, és abandonar temporalment la comoditat del sofà des d'on pontifiquem, i ens gratifica el fet de demostrar que som solidaris, etc etc. La última manifestació a la que vaig anar, va ser la del NO A LA GUERRA, i obviàment, no va servir per a res, llevat de tranquil·litzar la meva consciència, però la guerra, malauradament es va produir i amb les consecuencies o danys col·laterals que encara estem patint a dia d'avui. Vol dir aixó que manifestar-se, com acte de reivindicació està molt bé, sol ser de tipus bonista solidari bona persona, i és fàcil situar-se rere una pancarta quan de fet no t'estàs comprometent a res. I en això ma Catalunya en som experts, tot s'ha de dir, ahir hi habia 150 mil persones a Barcelona (sempre s'ha de calcular el 30% del que diu la organització). Aixo vindrien a ser més o menys unes cinc mil families, que posades a acollir, podrien acollir a molta gent, cosa que no faran.
El lema Casa nostra és casa vostra, o volem acollir, està molt bé, però no passa de ser una actitud relativa i teórica. Quants migrants hem d'acollir?. segons la Generalitat 4.150. Molt bé! qui els acull? nosaltres a casa nostra? la Generalitat? els Ajuntaments?. Si no hem estat capaços d'acollir als que ja tenim aquí. i fins i tot els d'aquí que tenen dificultats, amb la post-crisi, com podem gosar assegurar feina, educació i asistencia sanitaria a quatre mil persones, més les que en compta gotes ja ens van entrant per l'estret dia si dia també.
Està molt bé l'acte d'ahir o el del Sant Jordi de l'altre dia, i entenc que tota la gent que hi ha i va participar ho va fer i ho ha fet de bona fe, amb la millor de les intencions, però és això, la intenció, el gest, que en aquest cas almenys no és impùdic ni obscé. No som capaços de solucionar els problemes dels que tenim aquí (com deia) i pretenem solucionar els de fora. Crec que el lema #volem acollir, no és correcte, s'hauria de dir #volem que acolliu...., i espavileu-vos. 


Oh quina meravella!

Quantes criatures belles hi ha aquí!

Quan bella és la humanitat!

Oh món feliç,

en el que hi viu gent així!



*

-

6 Comentaris

Més recent Anterior