El Dia Internacional de la Dona va ser instaurat per l'ONU el 1975. Malgrat que inicialment commemorava que en 1857 un grup de dones treballadores es va tirar als carrers de Nova York per reclamar la igualtat laboral, actualment es reivindica el paper de la dona en la societat.
El problema rau en que nomès s'hi dedica un dia a la dona i els seus drets, bé, els diaris en comencen a parlar un parell de dies abans, i cada any s'escriu més o menys el mateix, i es reclama més o menys el mateix, i malgrat tot, no avancem. les dones segueixen cobrant menys diners fent la mateixa feina que un home, molts d'aquests mascles les consideren inferiors, i uns altres les continúen assassinant impunement.
Avui als diarisa hi haurà més col·laboracions femenines i el mateix passarà a les tertulies normalment nomès d'homes o gairebé, un llacet morat deu ser preceptiu lluit-lo, si fins i tot a El País han recordat els feminicidis de ciudad Juárez. El tinglado de la antigua farsa és doncs a punt.
Potser en comptes d'un dia a l'any, n'hi hauriem de dedicar 364, és palès que amb un dia a l'any no n'hi ha prou, d'ací a un any els escrits que es facin seran exactament iguals als d'avui, ahir, o demà: Igualtat laboral, no més assassinats, respecte, el mateix, l'any vinent, l'altre i l'altre, ja ens avisen els de U.E. que es trigaran almenys 70 anys a aconseguir la igualtat de sexes dins les seves fronteres, i ho diu la U.E, que abans d'aquests 70 anys haurà desaparegut engolida per la seva pròpia incongruencia.
Pot semblar que anem avançant, però en el fons estem encallats al mateix atzucac fa molt de temps. Potser és que no hi ha remei i ha de ser així, o aixó sembla.

Deia fa un parell d'anys: Avui és el dia Mundial de la Dona, o de la Dona treballadora o Dia Internacional de la dona, que això amb el temps ho han anat cambiant. Això vol dir que ja ahir i sobretot avui s'en parlarà prou, fins i tot opinarán més dones que homes als diaris. Es dirà que les donen estàn menystingudes, que son maltractades, que cobren menys que els homes fent la mateixa feina, que als Consells d'administració de grans Empreses i Bancs n'hi ha poques, talment com a les tertulies de radio o tele, bla, bla, bla....

.... I demà?. Demà serà dimecres 9 de març , dia de la malaltia renal i parlarem d'altres coses, fins el 8 de març de l'any vinent, en que es tornarà a dir que les donen estàn menystingudes, que són maltractades, que cobren menys que els homes fent la mateixa feina, que als Consells d'administració de grans Empreses i Bancs n'hi ha poques, bla, bla, bla...., una espècie de dia de la marmota que repetim sense a penes moure'ns del lloc.
.