ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 17 de març de 2017

D'UN CONSELL DE DONES


Autobusos taronja aturats a banda, tot plegat és una farsa, sigui quina sigui la religió, i a més, gairebè sempre a qui toca el rebre és a les dones. Vegeu si no aquesta noticia que ve de l'Arabia saudita, on en principi sembla que haurien donat un pas endavant per a la igualtat de géneres. Nomès hi ha un però...

Una província d'Aràbia Saudita va presentar a finals de la setmana passada el primer consell de dones del regne en un acte presidit i copat per homes. De fet, entre els participants en la cerimònia no hi havia ni rastre de fèmines.
La controvertida posada de llarg del consell va tenir lloc dissabte passat a la regió d'Al Qasim, enclavada al centre del país i coneguda pels seus negocis agrícoles. "A Al Qasim mirem a les dones com les nostres germanes i sentim la responsabilitat d'obrir noves oportunitats al seu treball", va proclamar amb orgull el príncep Faisal bin Mishal bin Saud, de 76 anys i governador de la regió, davant d'un auditori ple d'homes .
Durant l'acte, fins a 13 homes es van asseure a l'estrada al costat del cartell que anunciava el llançament d'un consell presidit per la princesa Abir bint Salman, esposa del governador. Ni tan sols ella va estar present en una cerimònia que, segons el parer del seu marit, va marcar una fita en la història del regne.
Les úniques fèmines que van assistir a la trobada ho van fer a través de videoconferència des d'una altra habitació per preservar l'estricta segregació per sexes que propugna la monarquia, bressol de l'islam més intransigente.En seva al·locució, el príncep ha subratllat que les dones representen "la meitat de la societat saudita "i va advertir de la necessitat d'incrementar la seva presència en el mercat laboral, on amb prou feines suposen un 22%, respectant -va recalcar- els valors religiosos del país.Un fenomen viralA malgrat la seva arenga, la quota femenina va brillar per la seva absència.
El nombre de dones que van assistir a l'acte des de la distància no ha transcendit i les instantànies de la primera sessió del fòrum, venut pels seus promotors com un avanç en un país que subjuga als seus súbdites, s'ha convertit en un fenomen viral. "On són les dones d'Al Qasim durant la primera trobada del seu consell?", S'ha preguntat un ciutadà a través de Twitter. No va ser l'únic. Altres saudites van bolcar el seu empipament en 140 caràcters insistint en la incoherència d'inaugurar una iniciativa destinada a dones amb "els homes com a únics participants". "¿Una broma? No. És real. La primera trobada del primer consell de dones a l'Aràbia Saudita sense dones", ha lamentat una altra internauta.

« PREV
NEXT »

Cap comentari