RACISME COSMOPOLITA


Geert Wilders no ha guanyat, i el benpensant català i d'arreu, que es considera a ell mateix antiracista però és sobretot liberal -s'autoproclami d'esquerres o de dretes-, rebufa alleujat i titula "Hem barrat el pas al diable" o coses similars. I jo tinc arcades des de primera hora d'ahir al matí, ho sento. D'ençà que va sonar el despertador no vaig poder parar de pensar que és el nou racisme cosmopolita, com l'anomena Manuel Delgado, el que celebra la primera derrota parcial de l'extrema dreta a Europa.

El moralisme ciutadanista s'està fent fort a casa nostra en el camp de l'antiracisme; omple estadis per acollir refugiats, on grups de música molt multiculturals i molt enrotllats venen CD's molt filantròpics, mentre periodistes molt tolerants fan cròniques a peu de frontera, el cel es pinta de tolerància, i el racisme s'assenyala com una expressió d'uns pocs extremistes, gairebé hereus dels skinheads, però amb millor indumentària. Strauss (2000) ho anomena reductio ad hitlerum, i Delgado ho expressa perfectament quan diu que el moralisme ciutadanista consisteix a fer proclames contra una amenaça racista reduïda a l'activitat de partits o grups acusables de xenòfobs, però rarament assenyala amb el dit els mecanismes socials de dominació vigents que l'originen.

"El racisme és un problema de cultura!", brama la progressia antiracista. Cal diàleg, mediadors culturals i banys d'ètica. Per cert, algun dia parlarem extensament dels mediadors; hipotecaris, multiculturals, i de tot tipus. Saberuts lliurepensadors, sempre prenyats d'un menyspreu de classe cap a la turba mediocre que necessita ser mediada per redimir la seva falta de cultura del diàleg, sempre atents per rebaixar tot conflicte social a una reunioneta civilitzada on realitzar els principis democràtics universals que regeixen -només al seu cap- un capitalisme que ha tornat a taxes de desigualtat dels anys 30 del segle passat. Tot molt mediable.

Són els mateixos antiracistes que porten els seus fills a escoles cèntriques amb l'excusa d'un suposat model pedagògic, quan el que busquen són els privilegis de la segregació. El mateix antiracisme moralitzant del PDeCAT, que no té cap problema en proclamar la virtut de la convivència, mentre s'entesta a criticar Trump i Le Pen, però que acaba de trinxar la tutela efectiva per a milers de persones que a casa nostra estan ocupant pisos, accelerant-ne els desnonaments, mentre acompanyen els seus fills blanquets a amarar-se de solidaritat a un Sant Jordi on, el problema, resulta que és Jordi Évole. Els mateixos que en sis anys no hem vist trepitjar cap assemblea de la PAH a Sabadell, plena de persones d'arreu del món, catalanes i refugiades i oblidades a casa nostra, amb filles dormint en cotxes, que no han tingut la sort de ser el fetitxe solidari de moda, com ho va ser el Fòrum de les Cultures i ara ho és la solidaritat amb les refugiades. Els mateixos que pertanyen a organitzacions dites revolucionàries on no he vist mai ni una persona que no sigui blanca i catalana. Pau llonch
 • "El que pot semblar una bona acció, pot ser només una aparença / Un acte no pot ser honrós si no pretén / canviar el món radicalment. Prou que ho necessita! / I jo, impensadament, arribo com caiguda del cel per als explotadors. / Ai, bondat nefasta! Sentiments inútils!" (Brecht, 1976)
 • El moralisme ciutadanista s'està fent fort a casa nostra en el camp de l'antiracisme; omple estadis per acollir refugiats, on grups de música molt multiculturals i molt enrotllats venen CD's molt filantròpics.
 • Els que viuen lluny de la misèria pontifiquen multiculturalisme mentre recepten liberalisme, que res no canviï massa, que visqui la UE i que no em toquin lo meu. I tot no pot ser.


Comparteix:  

Comentaris

 1. Yo creo, a banda de otra cuestiones, que lo básico es cuando al trabajador le hacen creer que por culpa de los de Jaén, los autóctonos de Barcelona se quedan sin trabajo. Así la bola de retruc nos dice que : los bares de Barcelona se quedan sin camareros de Jaén por culpa de los negros que han venido a manada. De manera que lo bueno es buscar siempre un culpable y este aparece en cuanto el trabajo deja de florecer.

  Y aquí el problema no es CD.s, ni el PP, ni CiU, ni ER, es solo y simplemente de educación.

  Las cosas han cambiado y hoy todo nos hace ser más competitivos, nos guste o no. Mira, amic, tu y yo tenemos dos taxis en sociedad, o sea somos emprendedores. Hemos hablado de que lo malo del taxi es tenerlo parado y hemos de buscar un par de personas que los haga trabajar por la noche a comisión, a porcentaje.

  ¿Qué perfil buscaremos para una ciudad como la de Barcelona que en su mayoría son turistas ? Buscaremos una persona de aquí que se defiende bien en el castellano y en el catalán y que parece trabajador ?...¿O buscaremos una persona joven (no olvides que lo queremos para la noche y ha de aguantar) de India, pakistán o Cachemira que además de entender bien el castellano, chapurrear el catalán con mayor o menos destreza, habla sin problemas el inglés , el urdú (50 millones de personas)y seguro que se adapta al cliente sin problemas ?

  Nosotros somos los primeros que creemos que vienen a quitarnos el trabajo y por lo tanto el pan. Los gobernantes es cierto que lo saben, pero también saben que lo que falta es educación, sino sería imposible que les creyeramos.

  Nos guste o no, la globalización hace tiempo que la tenemos instalada y las migraciones serán cada vez mayores, pero no te olvides que esto es bíblico, recuerda la migración de Egipto hacia la Tierra prometida y los 40 años dando umbos....Nos nos tendría que venir de nuevo.
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. jo estic jubilat, no em prenen cap feina, però tampoc es nova l'emigració a Catalunya, ve dels anys cinquanta i be que s'ha anat absorvint.

   Elimina
 2. Estic am l´Ebole : incompencia, incompetencia, incompetencia.

  L´actitud de la nostra intelectualitat i de las autoritats vers el racisme es només "postureo" politicament correcte.

  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. postureo de cap de setmana que no compromet a res, queda bé i fins i tot tranquil·litza consciencies.

   Elimina
 3. Amb motiu de la manifestació recent a favor dels refugiats ja vaig comentar amb algú que sé de molta gent que hi anava la qual farà o ha fet mans i mànigues per tal que no els toqui als seus fills una escola amb mitja dotzena de musulmans o multiculturals en general. Això ve de lluny, quan anava a Rosa Sensat fa anys era el mateix, però amb la immigració hispànica. Una vegada em vaig discutir amb una progre de per allà que em defensava que els nens havien d'anar a l'escola del barri, és clar, vivia en un 'bon barri', el barri com a obligació és una font de discriminació i als Estats Units van haver de barrejar gent de barris diferents quan es va voler integrar una mica més els negres, és clar que aleshores, com ha passat a França, molta gent progre fuig de l'escola pública. Fa un temps també em vaig discutir amb una altra progre que duia els infants a una escola amb una metodologia 'de lo más' on tan sols hi van pijos i gent de classe mitjana alta, per raons òbvies. Hi ha molta demagògia per tot arreu amb aquests temes, després s'estranyen de què en els barris modestos surti gent que vota l'extrema dreta, Badalona n'és un exemple, s'ha criticat molt el senyor del PP que en va ser alcalde, i amb raó, però s'ha parlat molt poc dels problemes que hi havia, que hi ha i que determinada esquerra de disseny ideològic no és capaç d'arranjar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. n'hi ha molts d'aquests Júlia, tgots en coneixem uns quants, i alguns comm jo que es, com diuen en castellà, pa mear y no echar gota, ara, els escoltes i son el rien va plus de progres i solidaris.

   Elimina
 4. Precisament molts nazis eren de les elits, el mateix que molts estalinistes de la primera volada, fins i tot molta gent de l'ETA provenia de classes benestants, 'hay mucho que hablar del bacalao', que diuen.

  ResponElimina
  Respostes
  1. la majoria eren benestants en els tres supòsits, ETA tambè, benestants o obrers qualificats, clase mitjana..

   Elimina
 5. no crec que aquests siguin problemes de cultura ni d'educació, molts racistes tenen molta cultura i cultureta i molta bona gent ha anat poquet a l'escola, és un altre, el tema

  ResponElimina
  Respostes
  1. recorda els nazis i la seva afició a la música clàssica, fins i tot als camps d'extermini.

   Elimina
 6. Pues me decanto por los argumentos de JÚLIA, amic Francesc.
  "...Amb motiu de la manifestació recent a favor dels refugiats ja vaig comentar amb algú que sé de molta gent que hi anava la qual farà o ha fet mans i mànigues per tal que no els toqui als seus fills una escola amb mitja dotzena de musulmans o multiculturals en general..."

  En lineas generales, pero la JÚLIA té molta raó , crec, en la seva optica...
  Una abraçada

  ResponElimina
 7. ja m'agradaria, no hi ha ningú que sempre tingui raó, he, he

  ResponElimina
 8. Recordo que fa anys hi havia catalanets progres que anaven a 'viure' a llocs com Sant Ildefons per fer agermanament amb els obrers, la gran majoria va durar quatre dies, és clar que a l'inrevés també passaria, em temo

  ResponElimina
 9. ara en dirien postureo, pero de fet la definició es gilipuás, alguns fins i tot són hipsters

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada