ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 10 d’abril de 2017

SETMANA SANTALa celebració de la Setmana Santa religiosa, amb aquesta parafernàlia entre mística, masoquista, religiosa i pagana, no deixa de ser un negoci i atractiu turístic per a moltes ciutats i pobles que la celebren amb tant d’entusiasme com l’endarreriment cultural i ancestral que representen aquest tipus de celebracions en ple segle XXI, o és el que hauria de ser a dia d'avui aixó, tot i que molt em temo no és així.
De fet, costa d’entendre que encara es puguin celebrar aquests tipus de manifestacions on el que menys importa ja és la fe, o les creences. Aquí es tracta d’una estranya ostentació pública d’unes imatges barroques ornades amb tot i més (paganisme) i uns suposats i exaltats creients desafinant-li “saetas” a una icona per pur lluïment propi en la majoria dels casos, i la massa bramant mentre contempla l’espectacle, acompanyat d’uns encaputxats “made in Ku Kux Klan” o altres “freakies” variats, descalços amb cadenes als turmells i en llocs ón fins i tot hi ha gent que s’assota l’esquena, tot molt edificant i reparador.
Aquesta festa pagano-freakie-religiosa, ja no la entenia ni de petit, quan em feien menjar peix el divendres sant i el meu oncle m’explicava que després de la professó, ajuntament franquista i clero franquista anaven a fotre’s una fartanera de marisc al Restaurant, amb bula o sense.
Aquesta celebració rònega, rància, serveix per comprendre quan costa d’evolucionar a un país, sortir de l'endarreriment, de la colonització religiosa de tants segles i a banda comprendre també una mica aquesta Espanya que tan ens costa d’entendre, ancorada en un passat ranci i decimonònic del que no vol, ni pot, ni se’n sap sortir.

« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Que al final todo es cuestión de mercado...Marketing ¡¡ Que les importa un pito esto ¡¡¡
  Ahora vamos y les explicamos a la patronal hotelera de Andalucía, de Extremadura, de Castilla, la Nueva y la Vieja, a los de Elche que tienen palmeras para los palmitos; a los taberneros de toda España, los de Galicia y los que huyen de Extremadura a las costas catalanas...que si les quitamos las procesiones, las gorras KKK, los nazarenos, los capirotes, la manzanilla, el tinto manchego, el revoltijo aguanta cadenas y las noches de fiesta de empalme en Xalou (eso pa los que están aquí y huyen de allí).

  Negocio, y del bueno. No tenemos más que teatro barroco, con final trágico, eso si.
  Joder, menos mal que ya no me queda mucho....¡ qué casposo se me hace todo ¡.
  Salut

  ResponElimina
 2. PER CERT! hi havia uns gitanos venent palmes i palmons a la cantonada de la Plaça davant del Mercat de la Creu Alta, que poques en varen vendre. 'Ezo no e lo que era, em deia el gitano que les intentava vendre', ah! i al meu net que té 9 anys li vaig haver d'explicar que era aixó de les palmes i els palmons, atès no en tenia ni idea i no el va interessar massa.

  ResponElimina
 3. Es clar ¡¡¡ ara bé, le explicamos esto al Gaspar, el de la cadena HUSA, y le decimos que por activa la SS no es válida en Catalunya, y le da el telele; porque cierto que aquí no se celebra, pero nos vienen de todas las partes de la España cañi y de todo el continente del mundo mundial estratosférico...O sea, que aquí si se celebra la SS, recibiendo miles y miles de turistas.

  ResponElimina
 4. doncs que deixin de dir-li setmana santa...

  ResponElimina