Avui que amb pompa i circumstància els Governs de la Generalitat i Espanyol han rendit un convencional homenatge a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, cal recordar com es varen produïr els tràgics fets avui ha fet trenta anys. 
Que quedi clar que el responsable de l'atemptat d'Hipercor, va ser ETA, però la inoperància de la Policia espanyola hi va tenir molt a veure en la dramàtica realització de l'atemptat i les seves conseqüències. Caldria saber si aquesta inoperància, va ser negligència i dins d'aquesta negligència, si va ser interessada o no. Quan al tracte donat als familiars de les víctimes, no entenc perquè s'han de presentar tantes excuses. Als familiars de les víctimes del terrorisme de l'Estat n'hi han donat menys de tracte, per a no dir cap, i en són moltes més. Quan al final d'ETA, no va començar a Hipercor, va ser l'11-M, el dia en que uns professionals del terrorisme els varen ensenyar als etarres que eren uns aprenents. Tot i aixi el deixar que es produís l'atemptat de manera més o menys conscient per part de la policia (no puc creure en la negligència), els va anar molt bé per perjudicar la banda, 40.000 vots a HB a les últimes eleccions catalanes, començaven a ser un greu problema. Ah! i que ningú s'enganyi, tan per ETA com per la Policia, les víctimes no deixen de ser poc més que danys col·laterals.

L'atemptat es va produir el dia de màxima venda a la tarda, un divendres a les 16 hores ... Els d'Eta, van telefonar 3 vegades, la primera d'elles 1 hora abans, i està demostrat en el sumari. Van revisar i no v aren trobar res... van tornar a trucar 2 vegades més (està en el sumari) i, van tornar a inspeccionar i en comptes de desallotjar el pàrquing, com era divendres i per a les 6 de la tarda s'esperava afluència de públic, es va desoir les trucades com si fos una broma de mal gust. Perquè l'obligació del director d'Hipercor era la de tancar la botiga desallotjant la gent del seu interior, personal inclòs. Però això no era rendible ... i es va premiar la caixa registradora que no el personal i la clientela... Aquesta és l'altra visió de la qual mai s'ha parlat, perquè no li interessa al Corte Inglés ni a la Policía.... Com deia al començament això no eximeix a Eta de l'autoria i responsabilitat de l'atemptat i de les víctimes, pero la responsabilitat és en certa manera compartida.