Al Iemen, la població civil mor sota les bombes, mor de fam. Espanya nomès ha aportat 700 mil euros d'ajuda humanitària al Iemen des que es va iniciar el conflicte en aquell país. Ho explica a el periodico.cat José Maria Vera director d'Oxfam intermón.
No obstant, ha venut armes per valor de 650 milions a l'Aràbia Saudita que podrien acabar en aquest conflicte. Aquesta és la marca Espanya a la regió. 1.000 vegades més en armes que en ajuda humanitària.
Espanya és el tercer exportador d'armes a l'Àrabia Saudita, s'han de rendibilitzar les bones relacions, incloent-hi munició, bombes, missils, granades de morter, coets, sistemes de detecció de trets, equips electrònics i aeronaus. Un arsenal!
Pretendre que algú es cregui que aquestes armes no seran utilitzades en el conflicte del Iemen és prendre'ns per idiotes. L'Aràbia Saudita lidera la coalició que s'enfronta al Iemen als rebels, recolzats al seu torn per l'Iran. Evidentment que aquestes armes són i seran utilitzades per matar civils.
Els ports del Iemen pateixen bloquejos que impedeixen l'arribada de l'ajuda humanitaria. Una ajuda que Espanya no aporta, i és que amb una reducció del 85% durant els últims anys, Espanya senzillament ha desaparegut entre els donants humanitaris. Al nostre President del Govern no li interessa si hi ha persones a punt de morir. Si que li intyeresa no obstant, alimentar el conflicte.
Com poder dormir bé a la nit després de negociar amb l'Arabia Saudita contractes milionaris de venda d'armes. Què a més són il·legals segons la normativa espanyola i europea en la materia i que destrossen el breu lideratge espanyol pel que fa al control del comerç d'armes.
És vosté coherent Sr. Rajoy. Enviar ajuda humanitaria després de regar d'armes el conflicte seria hipócrita. Li exigim que segueixi sent coherent, a l'inrevés, que multipliqui l'ajuda i tanqui l'aixeta de la venda d'armes. Per humanitat. I si no en té gaire, per legalitat.
No hay país de la UE que no venda armas al Golfo Pérsico en general.
ResponEliminaLos EEUU, Rusia y China , ya ni te cuento.
Corea del Norte tiene la bomba atómica ¿quién la ha dado la tecnología y parte de los conocimientos...China.
India y Pakistan se mueren de angustia, de hambre, de penurias, de violaciones, de hambrunas constantes...¿quién les ha dado la llave de la bomba atómica a los dos países ?...Inglaterra.
Así todo, todo..es el fin de una civilización, a estilo Fenicio, Cartagines, Griega, romana, egipcia...pero esto es global. La Naturaleza ya hace su curso.
Salut
Vivim, com sempre, en un món de miserables. Però s‘ha de dir també que no tots els miserables són britànics, europeus, americans, russos, xinesos, etc.
ResponEliminaAmb tots els meus respectes al Miquel, no vull que s‘enfadi amb mi altre cop, pensar que els hindus o paquistanesos no són capaços per si sols de desenvolupar una bomba atomica no és del tot cert.
ResponEliminano ho sé, pero segur que van tenir ajut tecnològic dels británics...
ResponEliminaSe positivamente que no hay mejor matemático que el hindú, ni mejor físico que el pakistaní (es demostrable y las universidades de EEUU están plagadas de personas matemáticas de estos países).
ResponEliminaDicho esto, creo que todos sabemos por intuición que es impensable que sólos los hindues y/o los pakistaneses pudieran replantearse el fabricar una B. A. sin ayuda tecnológica de "otro" país.
este "otro" país es indudable que por motivos logísticos y es Gran Bretaña (India, Cachemira, Pakistan) todo fueron colonias britanicas y a estos les interesa que se lleven mal entre ella.
Yo no digo que sea "del todo" cierto, digo que es probable con alta fiabilidad.
Y tampoco afirmo que "...no tots els miserables són britànics, europeus, americans, russos, xinesos, etc..."
Los hay también de otras potencias como he señalado.
Salut
Esto es lo que se llama politica internacional, tan antigua como el ser humano. La guerra ha sido, es y sera un negocio, es un negocio en la destrucción y sera otro en la reconstrucción. Pero siempre hay gente que vive de alimentar conflictos...o de crearlos donde no los había... que esa es otra
ResponEliminahttps://www.amnesty.org/es/latest/news/2017/03/yemen-multibillion-dollar-arms-sales-by-usa-and-uk-reveal-shameful-contradiction-with-aid-efforts/
pues si, de eso se trata, de la alta política, de la alta y jodida política
ResponEliminaJo, com és obvi, no tinc ni idea d'aquestes coses, però la geopolítica de l'època situava a Paquistà en l'òrbita xinesa i L'índia en la russa. Crec que és un fet que també s'ha de tenir en compte.
ResponEliminajo tampoc en tinc ni idea, pero els británics solen estar sempre pel mig d'aquestes coses.
ResponEliminaEn relació al que està passant al Pròxim Orient en l'actualitat em dona la sensació que ni els protagonistes saben la veritat. El cas de Qatar n'és una prova més.
ResponEliminaels jaciments de gas que comparteixen Qatar i l'Iraq podría ser la clau, pero és un tauler d'escacs molt complex que a mi se m'escapa, a mi, a tu i em sembla que a ells també.
ResponElimina