Al Iemen, la població civil mor sota les bombes, mor de fam. Espanya nomès ha aportat 700 mil euros d'ajuda humanitària al Iemen des que es va iniciar el conflicte en aquell país. Ho explica a el periodico.cat José Maria Vera director d'Oxfam intermón. 
No obstant, ha venut armes per valor de 650 milions a l'Aràbia Saudita que podrien acabar en aquest conflicte. Aquesta és la marca Espanya a la regió. 1.000 vegades més en armes que en ajuda humanitària.
Espanya és el tercer exportador d'armes a l'Àrabia Saudita, s'han de rendibilitzar les bones relacions, incloent-hi munició, bombes, missils, granades de morter, coets, sistemes de detecció de trets, equips electrònics i aeronaus. Un arsenal!
Pretendre que algú es cregui que aquestes armes no seran utilitzades en el conflicte del Iemen és prendre'ns per idiotes. L'Aràbia Saudita lidera la coalició que s'enfronta al Iemen als rebels, recolzats al seu torn per l'Iran. Evidentment que aquestes armes són i seran utilitzades per matar civils.
Els ports del Iemen pateixen bloquejos que impedeixen l'arribada de l'ajuda humanitaria. Una ajuda que Espanya no aporta, i és que amb una reducció del 85% durant els últims anys, Espanya senzillament ha desaparegut entre els donants humanitaris. Al nostre President del Govern no li interessa si hi ha persones a punt de morir. Si que li intyeresa no obstant, alimentar el conflicte.
Com poder dormir bé a la nit després de negociar amb l'Arabia Saudita contractes milionaris de venda d'armes. Què a més són il·legals segons la normativa espanyola i europea en la materia i que destrossen el breu lideratge espanyol pel que fa al control del comerç d'armes.
És vosté coherent Sr. Rajoy. Enviar ajuda humanitaria després de regar d'armes el conflicte seria hipócrita. Li exigim que segueixi sent coherent, a l'inrevés, que multipliqui l'ajuda i tanqui l'aixeta de la venda d'armes. Per humanitat. I si no en té gaire, per legalitat.