La princesa d'Asturies és una catxonda, bé, més que la Princesa, el jurat del premi Princesa d'Asturies que ha atorgat el premi d'enguany a: La UE, si, amiguets i amiguetes, ho repeteixo: a la Unió Europea, i per més conya el premi és a: La concordia, que aixó ja es fotre-se'n directament del personal, atès la única Concordia que coneix si la coneix la Unió Europea, és el barri de la Concordia de Sabadell. 

La noticia és aquesta: La Unió Europea, el projecte d'integració política i econòmica sorgit després de la Segona Guerra Mundial, del qual formen part en l'actualitat vint-i-vuit països a l'espera de la sortida del Regne Unit, ha sigut distingida aquest dimecres amb el Premi Princesa d'Astúries de la concòrdia. 

Les raons adduïdes pel jurat són: "el model únic d'integració política supranacional" que representa aquesta unió de 28 Estats europeus. I es veu que s'ho creuen i tot.

El guardó, al qual optaven vint-i-vuit candidatures procedents de setze països, és l'últim que es dona de la XXVII edició dels Premis Princesa d'Astúries, que seran entregats el pròxim mes d'octubre al Teatro Campoamor d'Oviedo, en una cerimònia presidida pels Reis d'Espanya.
En anteriors edicions el premi de la concòrdia va recaure en els herois de Fukushima, Mans Unides, Unicef, Aldees Infantils, Caddy Adzuba, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la ciutat de Berlín, UNICEF, Adolfo Suárez, Hussein de Jordània, la Coordinadora Gest per la Pau d'Euskal Herria i Stephen Hawking, entre altres.

A mi que em perdonin, pero donar el premi a la Concòrdia a la UE, és un premi a una UE distòpica, una UE insolidària i caòtica és tot el contrari a la concòrdia, més aviat està més a la vora de la discordia, però aquest premi al que si optarien per mèrits propis no existeix.


La Unió Europea guardonada imposa rutes mortals a les persones que migren, retalla drets i llibertats, viu un creixement de la xenofòbia i protagonitza algunes de les majors exportacions d'armes, aquesta és la seva concòrdia.