Ho deia al desembre, avisaba que ens tocaría pagar el rescat de les autopistes radials: 3.700 milions d'euros diuen que costarà a l'erari, pero de fet seran cinc mil milions de res, car res és el que ens havia de costar el rescat, ni cinc centims, deia Ana pastor. Ho expliquen a el periódico. Les nou vies que actualment estan en fallida, amb un deute total d'uns 3.200 milions d'euros, són les quatre radials de Madrid, la Madrid-Toledo, l'Ocaña-La Roda, la Cartagena Vera, la circumval·lació d'Alacant i la que uneix la capital amb l'aeroport de Barajas. 

Recapitulem el que deia el desembre: Fa poc més d'una dècada, alts càrrecs del PP com José María Aznar o Esperanza Aguirre presumien del positiu de la construcció de les autopistes que ara l'Estat va a rescatar:

"És millor tenir una via d'alta capacitat que cap" o "moltes generacions ens ho hauran d'agrair", entre les cites cèlebres dels conservadors en els actes d'inauguració"

Així han acabat a la fallida les autopistes radials que poden acabar tancades. Anys enrere, al PP presumien que les autopistes radials suposarien un "abans i un després" en el procés de modernització i competitivitat d'Espanya. El resultat han estat vuit autopistes en fallida i en risc de liquidació, i que el Govern de Mariano Rajoy haurà de rescatar, informa el diario.es



Dotze anys han passat entre les dues fotografies, en què s'apuntaven els beneficis que portarien aquestes carreteres. Ara, i després d'anys d'estira-i-arronsa, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, anunciava el rescat d'aquestes, que ascendirà fins a 5.500 milions, segons la patronal de grans constructores, Seopan, tot i que hi ha qui parla que la brometa ens acabará costant als espanyolets 8 mil milions, i això que deia la ministra Ana Pastor fa un parell d'anys que no ens costaria ni 5 cèntims, ves que no es faci càrrec ella d'aquest rescat.

"Moltes generacions ho hauran de valorar i agrair" deia el llavors alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, era un altre dels alts càrrecs del PP que es deixava veure per aquelles inauguracions..... li faltava afegir agrair i pagar aquestes generacions i les venideres. Sortirem tots guanyant deia Desesperanza Aguirre, tots? malauradament sempre acaben guanyant els mateixos, i no són precisament els ciutadans.

En resum, de moment es rescaten les quatre autopistes radials de Madrid i si algun dia són rendibles, ja les privatitzarà el Govern. Ah! per 'supuestíssimo' de les vuit autopistes rescatades, cap és a Catalunya, en quin cap cap que així fos.