ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 12 de juliol de 2017

DECIDIRÀS... COM JO ET DIGUI


Reconeguem-ho, tots ens hem equivocat: Ada Colau i els seus comuns; Xavier Sardà amb el seu aplaudit ‘no votaré’; Jordi Évole i els seus democràtics dubtes sobre l'adveniment del referèndum; qui això subscriu, per formular preguntes que ofenen i no mereixen resposta, i tants altres que, en veu alta o en silenci, posen en qüestió que l'1-O sigui en veritat el bàlsam panacea dels nostres mals seculars.
Ens hem equivocat perquè ens vam creure a ulls clucs allò del dret a decidir, que érem lliures de reflexionar, sospesar pros i contres i escollir l'opció que més s'ajustés als nostres pensaments. ¡Quina ingenuïtat! Ara sabem que no ens és donat fiscalitzar el Déu verdader: data, pregunta i full de ruta cap a la independència exprés constitueixen un tot, un dogma de fe, i qüestionar-lo és herètic i mereix el foc etern. Decidiràs... però com jo et digui.

Un país on la complexitat és pecat i l'ambigüitat anatema corre el risc d'abocar-se a l'abisme del totalitarisme. Catalunya en Comú, obstinada a incloure la mateixa pluralitat identitària que impregna la societat catalana, pateix la fustigació en aquesta arena política en què tot s'hi val, fins a equiparar les seves vacil·lacions a “l'acció repressiva de l'Estat”. Mentrestant, a Évole, Sardà i molts altres se'ls dona el seu merescut escarment al fangar de les xarxes socials. La invitació a la festa de l'1-O és per a tots els catalans, sense distinció, però els que no hi vagin gustosos més val que s'atinguin a les conseqüències.

Perquè, com és sabut, tots els independentistes són per definició esperits lliures, persones honestes guiades només per l'afany de llibertat, mentre que la resta són esclaus de no se sap quins foscos interessos. ¿En quin cap cap que un ésser sense lligams prefereixi la tirania espanyola a la beatífica República catalana?

I així avancem, a poc a poc, cap a un estadi en què la necrosi del conflicte català no serà culpa del quietisme del PP ni del tacticisme independentista, sinó dels agnòstics que es van negar a combregar amb les seves respectives rodes de molí.


Enric Hernàndez
Director - elperiodico.cat
Decidiràs... com jo et digui
@Enric_Hernandez« PREV
NEXT »

20 comentaris

 1. Ostres, l'Enric Fernández!!!!! Agggggg

  El meu avi no va deixar que la meva mare estudiés per mestre. Deia que les dones a casa, a fregar i rentar. Però com la meva mare escrivia molt bé i amb molt bona lletra li feia escriure les cartes als seus germans que estaven al front quan la guerra. I, pobre d'ella, que fes una falta d'ortografia!!!, si per casualitat creia que en trobava una la renyava. La meva mare que tenia el seu caràcter li responia, si m'haguessis deixat estudiar... i aleshores el seu pare li fotia un mastegot. Què s'ha cregut aquesta mocosa.

  Doncs igual. Sincerament, el senyor Enric Fernández és un pocavergonya com ho era el meu avi.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hernández o Fernández, el que diu és molt assenyat, i comencen a sortir moltes veus com la seva, de gent seriosa i respectuosa, ah! i tan demòcrates com els altres. Pasaran coses abans de l'1-O.

   Elimina
 2. Perquè, com és sabut, tots els independentistes són per definició esperits lliures, persones honestes guiades només per l'afany de llibertat, mentre que la resta són esclaus de no se sap quins foscos interessos...

  ResponElimina
 3. DE TOT HI HA, però el que és important Miquel, és que estànt d'acord en que s'ha de votar, o que ens hi han abocat, tan important i democràtic és estar pel SI com pel NO, i això s'ha de respectar, és més, incentivar, si no hi ha un resultat equilibrat entre el SI i el NO, aquest resultat no estarà tan legitimat com si així és, en el supòsit que acabem votant, Pero tant si es vota com SI NO hi haurà moltes ferides a curar....

  ResponElimina
 4. Hernàndez, no Fernández, i em sembla que raona el que diu, no veig paral·lelismes amb l'avi masclista, la veritat...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Crec que és això el que molesta aun cer sector, que el que diu Hernández és molt raonable i expresa la manera de sentir de molts, de més dels que pugui semblar.

   Elimina
 5. Has oblidat definir-los tambè com "demócratas".

  Si hipoteticament es fès el referemdum, y guanyès el "no", ens farien repetir la consulta fins que sortìs el "sì", encara que fos per un 50,001%.

  ¡¡ Quina quantitat de temps, esforç i diners malbaratats !!. I mentres tant, el paìs s´en va lenta. pero inexorablement a la merda, amb perdò.

  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. ja ho va dir una de la CUP, si no guanya el si, eleccions, o sigui fins surti el que els interessa.

   Elimina
 6. Hernández, perdó.

  L'argument és: impedeixo que facis servir la crossa i, en conseqüència, em burlo de la teva coixesa. Aquest és el paral·lelisme amb l'avi masclista. No deixo que estudiïs, però et renyo si fas faltes d'ortografia.

  No és tan difícil de pillar, nois!!

  Cinisme total el de l'Enric Hernández, a més de cinisme ignorant de que ho és, farcit, ell sí, d'espiritualitat lliure i democràtica i ara, fa riure, de victimisme pel tractament a les xarxes, pobret, em fa llàstima i tot.

  ResponElimina
 7. No pillo lo de l'avi pèrque nomès ho pilles tu. Potser el dia que varen fer clases de paralel·lisme vàrem fer campana.
  Hernández, de cínic res, honest i clar si que ho és, i atinat en el comentari, a banda que no és pobre ni digne de llástima, això deixa-ho per altres, del grup dels fracassats frustrats que tan sovintegen sobretot a la banda o facció del SI, que tant poc respecte tenen als que no pensen com ells.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Paral•lelismes, Francesc, segurament pocs, aquesta és la gràcia, no creus?

   Sí home:

   Li treus la crossa al coix i te’n fots d’ell.

   No deixes que la teva filla estudiï, però li demanes que no faci faltes d’ortografia.

   No li dones a la teva dona el divorci i et queixes que se’n vagi de casa.

   Mantens a una part de la població (negres, dones...) discriminada i la qualifiques després d’inferior.

   No deixes que les dones aprenguin a conduir i després et lamentes que, sense els homes no poden anar en lloc.

   Impedeixes per terra, mar i aire un referèndum i critiques que no es faci amb garanties.

   Jo, d’això en dic cinisme descarat.

   L’important no és ni el sí ni el no, l’acte d’autodeterminació és votar.

   A tot arreu hi ha de tot, com de partidaris del no que han qualificat als del sí de nazis i de coses pitjors. Per no parlar del joc brut.

   L’Enric Hernández és el que és per decisió pròpia, és la seva voluntat i allà ell.

   http://www.elnacional.cat/ca/opinio/agusti-colomines-mentides-unionistes_165360_102.html

   A Rodericus li recordo la gent inhabilitada pel que deien era una costellada.

   Salut i visca les línies que es creuen!

   Elimina
  2. MARE DEDÉU! ja deia Jose Mari AZNAR que el procés acabaría dividint Catalunya. Per cert, nazis es fa servir a les dues bandes així con poc demòcrata o feixiste amb molta lleugeresa, i això si que és preocupant, s'ha perdut la capacitat de discrepar sense caure en l'insult o la desqualificació, els arguments no importen, ja estem instal·lats com a Madrid, en 'i tu més', Venezuela....

   Elimina
  3. Si es divideix és que ja ho estava abans de dividida. O què es pensava la gent?, que el status quo era natural, espontani i per sempre?

   Elimina
  4. No, perque abans el món independentista no pasaba del 20%, i sóc generós.

   Elimina
  5. Un 20%?, doncs ja és molt, encara que algú es pensi que no és res. Un 20% de la població i estatut escapçat.

   El 2014 la població negra als USA era del 12,6%. Una misèria.

   La democràcia no és només el govern de les majories, és també el respecte i la protecció de les minories. Les majories de bloqueig, com passa a Espanya, desvirtuen la democràcia fins l'extrem d'adulterar-la al demanar (és un dir) un referèndum a tota Espanya, com si l'acord necessari per estar junts fos igual que l'acord necessari per estar separats.

   En fi, un 20%?, està bé.

   Elimina
  6. l'Estatut escapçat és bàsicament pel que ha augmentat el tant per cent d'independentistes fins al 47%, i tambè la crisi, però no és un tant per cent fidel ni fiable. Un 20% és poc, sobre tot si vol arrossegar al precipici a l'altre 80% que éds una majoria a protegir tambè.

   als EUA:
   Blanca 58.5 %

   Hispana 16,3 %

   Negra 13,6 %

   Oriental 5,5 %

   Otras Razas 4%

   Nativos 2,1 %

   Elimina
 8. Per cert, a data d´avui, dotze de Juliol a les 22 y 55, ¿ algùn "pare" o "mare" de la futura República Democrática de Catalunya ha tingut el valor del signar algún document legàl relacionat o que estableixi alguna directiva sobre el referéndum ?.

  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/puigdemont-obre-porta-nous-canvis-govern-catala-6163329

   aqui diuen que Junqueras i Romeva signaran la compra de les urnes.

   Elimina
 9. JO CREC QUE LA COSA ES MES SENCILLA,I MEINYS IDEALISTA..."LA PELA ES LA PELA"DE QUI VIU "EL PERIODICO"?D'ELS "SOCIATES"...QUE VOLEU QUE DIGUI? REFERENT A ELS "COMUNS". COLAU NOMES TE UNA "META" LA CARRERA DE SAN JERONIMO, EVOLE I SARDA?,DONCS LA PROVOCACIO ELS HI HA OMPLER LES BUTXAQUES...AQUI TOT CRISTO JUGA LA SEVA PARTIDA.

  ResponElimina