Es veia a venir, havia de passar tard o d'hora i no es pot fer res per evitar-ho, llevat d'haver-ho previst i posar barreres a les entrades de les rambles, clar que no s'hi val a dir-ho ara, a la xarxa ja es comença a desbarrar quan el més raonable seria seguir les informacions dels mitjans que estan transmetent en directe. Ja ho sé que hi ha hagut un atemptat, no cal que m'ho diguin pel twitter gent que sap exactament el mateix que jo.
Ho he comentat moltes vegades, no hi ha res a fer per evitar aquests atemptats, ni alerta 4 ni alerta 5, ni mossos, ni guardia civil ni policia nacional. Catalunya és plena de jihadistes, i semblava que com aqui era una espècie de refugi, o lloc de reunió, no els interessava que hi haguessin atemptats, però ja hem vist avui que no, que ara en aquesta guerra no guerra de Daesh contra els Estats occidentals, li ha tocat a Barcelona. Es veia venir i avui ha passat.
Ara ens ompliran les Rambles amb soldats armats fins les dents per donar-nos una falsa sensació de seguretat, quan no serviran per a res, llevat de reprimir-nos. No és per ser irònic però el turisme low-cost ha tingut un atemptat low-cost, així de senzill, així de cruel, així de fàcil de dur a terme, quan, on i com vulguin.
Caldria recordar de fa uns anys la operació Caronte on es va desarticular una cel·lula que pretenia atermptar al metro de Barcelona. Si es confirma que han llogat dues furgonetes i hi ha varis individuus armats, encara és més greu, ja no es tractaria d'un llop solitari sinó d'una cel·lula jihadista que les forces se seguretat de l'Estat no han estat capaces de detectar.