ES VEIA VENIR


Es veia a venir, havia de passar tard o d'hora i no es pot fer res per evitar-ho, llevat d'haver-ho previst i posar barreres a les entrades de les rambles, clar que no s'hi val a dir-ho ara, a la xarxa ja es comença a desbarrar quan el més raonable seria seguir les informacions dels mitjans que estan transmetent en directe. Ja ho sé que hi ha hagut un atemptat, no cal que m'ho diguin pel twitter gent que sap exactament el mateix que jo.
Ho he comentat moltes vegades, no hi ha res a fer per evitar aquests atemptats, ni alerta 4 ni alerta 5, ni mossos, ni guardia civil ni policia nacional. Catalunya és plena de jihadistes, i semblava que com aqui era una espècie de refugi, o lloc de reunió, no els interessava que hi haguessin atemptats, però ja hem vist avui que no, que ara en aquesta guerra no guerra de Daesh contra els Estats occidentals, li ha tocat a Barcelona. Es veia venir i avui ha passat.
Ara ens ompliran les Rambles amb soldats armats fins les dents per donar-nos una falsa sensació de seguretat, quan no serviran per a res, llevat de reprimir-nos. No és per ser irònic però el turisme low-cost ha tingut un atemptat low-cost, així de senzill, així de cruel, així de fàcil de dur a terme, quan, on i com vulguin.
Caldria recordar de fa uns anys la operació Caronte on es va desarticular una cel·lula que pretenia atermptar al metro de Barcelona. Si es confirma que han llogat dues furgonetes i hi ha varis individuus armats, encara és més greu, ja no es tractaria d'un llop solitari sinó d'una cel·lula jihadista que les forces se seguretat de l'Estat no han estat capaces de detectar.
Share:  

14 comentaris:

 1. Es lo que no entiendo.
  Si la CIA ha dicho hace dos meses que podía haber un atentado en Barcelona, que podría ser en Les Rambles, ¿porqué viendo lo que ha pasado en poblaciones cercanas con los camiones y las furgonetas (Francia y Alemania), no se ha puesto un vallado especial para impedir el paso de vehículos en los que es el Paseo de Les Rambles ?
  Eso no lo entiendo. No se si estoy impresionado o de mal cuerpo ..pero hay algo que no me cuadra. ¿Porqué no han puesto bolardos de esos de espanta camiones ?
  Un abrazo y lo siento tito, de verdad. Lo siento.

  ResponElimina
 2. Es el que em pregunto, fixa't que posat l'enllaç amb el periódico que explica l'avís de la Cia. Pero tot és molt recent i em dona la sensació que la policía els debia seguir les passes, han dit on vivía a Ripoll el marroquí de Marsella de seguida.

  ResponElimina
 3. I TAN QUE ES VEIA VENIR...PERO MALGRAT LA DISCRECIO,SEMBLAR QUE JA ESTAN FEN IDENTIFICACIONS.PATEIXO PER ELS REHENS D'AQUEST BAR TURC...

  ResponElimina
 4. ARA DIUEN QUE NO HI HAN REHENS,UF¡¡¡¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. es veu que no hi habia rehens, que el terrorista ha entrat per la porta del davant i ha sortit per la del darrere que dona a un altre carrer.

   Elimina
 5. Jo ara no vull fer retrets. Jo no sé res, només em lamento pels morts i ferits.

  ResponElimina
 6. El que si vull expressar és que els únics culpables són els autors de l‘atemptat. Ningú més. Vivim un món perillós, com sempre, el món sempre ho ha estat, el balneari decadent en el que vivim ja cal que comenci a ser-ne conscient i que això ens passarà factura a tots, ningú se‘n lliurarà.

  ResponElimina
  Respostes
  1. es una guerra que la tenim perduda, fixa't però, 13 morts diuen encara que en deuen ser o en seran uns quants més. Quanta gent "atropellen" els trens cada dia? i al cap de l'any, molta, molta més de 13 o 20 i en canvi ni se'n parla, ni tan sols s'esmenta que és un suïcidi. El tractament informatiu és radicalment diferent.

   Elimina
  2. Però això, la diferència de tractament, és normal i és necessària. No té res a veure un mort atropellat per accident que per un atemptat. El significat, les causes i les conseqüències són radicalment diferents tot i ser atropellaments.

   Elimina
  3. Per a tu què significa tenir la guerra perduda?

   Elimina
  4. Per que mai pots guanyar la guerra a un enemic que està disposat a morir pel seu 'ideal', peri això ETA va ser derrotada i DAESH serà si s'aconsegueix molt difìcil.

   Elimina
  5. Són diferents tipus d'accidents, l'un i l'altre.

   Elimina
 7. És curiós la manera tan diferent com veiem el mateix fet.

  Crec que confons dues coses, morir per un ideal i els atacs suïcides, no té res a veure una cosa amb l'altra. Per a mi, quan una comunitat, grup, banda, o el que sigui, produeix suicides com aquests és que ja està completament derrotada encara que segueixi matant.

  Ah, i jo no diria que ambdós són accidents, en tot cas "incidents", no pervertim el llenguatge. Un és un assassinat i l'altre és un homicidi.

  ResponElimina
 8. Assasinat u homicidi noves varia el la intencionalitat manifesta en el primer cas, pero un suïcidi pot ser tambè induït. La interpretació és lliure segons com ho veig cadascú. Quan a l'ideal o al fanatisme, existeix i no és fàcil d'eradicar perquè l'enemic el tenim a casa i és nombrós, molt nombrós. Derrotats o no, seguirán matant durant molt de temps, i aixó anirà a més, ara ja no necesiten logística molt sofisticada i res per matar, per crear el panic i la por.
  En fi, el temps dirá qui té raó i qui no.

  ResponElimina

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ESCRITS DESTACATSBLOCS D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ